Απαλή πάστα που παρασκευάζεται από αλεσμένο σησάμι. Χρησιμοποιείται στην Ελλάδα και στη Μέση Ανατολή. Συνοδεύει σαλάτες, χρησιμοποιείται στο χούμους και στο μπαμπά γκανούς, ως βασικό συστατικό του χαλβά, σε σάλτσες και σε παρασκευές ζαχαροπλαστικής.
Απαλή πάστα που παρασκευάζεται από αλεσμένο σησάμι. Χρησιμοποιείται στην Ελλάδα και στη Μέση Ανατολή. Συνοδεύει σαλάτες, χρησιμοποιείται στο χούμους και στο μπαμπά γκανούς, ως βασικό συστατικό του χαλβά, σε σάλτσες και σε παρασκευές ζαχαροπλαστικής.