Για το πιάτο
Αλατίζουμε το κοτόπουλο καλά από όλες τις πλευρές.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το κοτόπουλο και τον ζωμό και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαφρίζουμε καλά.
Προσθέτουμε το θυμάρι, τον μαϊντανό, το πιπέρι και τη δάφνη και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Σουρώνουμε σε σήτα και κρατάμε το κοτόπουλο και τον ζωμό του χωριστά.
Επαναφέρουμε τον ζωμό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τα καρότα, τα πράσα, τα κοκκάρια, τα μανιτάρια, τη σελινόριζα και το φινόκιο. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.
Επαναφέρουμε το κοτόπουλο στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και προσθέτουμε ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας.
Σχόλια