Νηστίσιμα brownies με ταχίνι και μπανάνα Νηστίσιμα brownies με ταχίνι και μπανάνα

Νηστίσιμα brownies με ταχίνι και μπανάνα

Για 12 τμχ των 90 γρ. 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (3 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα Brownies

  • 300 γρ. Μακεδονικό ταχίνι

  • 350 γρ. μπανάνα

  • 250 γρ. σοκολάτα 70%

  • 250 γρ. μαύρη ζάχαρη

  • 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 6 γρ. αλάτι

  • 9 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσο ταχίνι κακάο

  • 120 γρ. ταχίνι με κακάο
  • 70 γρ. γάλα αμυγδάλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα Brownies

Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα.
Στη συνέχεια σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Στον κάδο ενός μπλέντερ χτυπάμε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα το Μακεδονικό Ταχίνι, την μπανάνα και τη ζάχαρη. Μόλις ομογενοποιηθούν, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα με το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προετοιμάζουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στον φούρνο με αέρα στους 180° C.
Τα μπράουνις είναι έτοιμα, όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό τους και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία. Για τη συγκεκριμένη δόση θα χρειαστούν 25 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσουν και περιχύνουμε με το γλάσο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή άλλο ξηρό καρπό.

Για το γλάσο ταχίνι κακάο

Αναμειγνύουμε το Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο με το γάλα αμυγδάλου μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Για τα Brownies

  • 300 γρ. Μακεδονικό ταχίνι

  • 350 γρ. μπανάνα

  • 250 γρ. σοκολάτα 70%

  • 250 γρ. μαύρη ζάχαρη

  • 120 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

  • 6 γρ. αλάτι

  • 9 γρ. μπέικιν πάουντερ

Για το γλάσο ταχίνι κακάο

  • 120 γρ. ταχίνι με κακάο
  • 70 γρ. γάλα αμυγδάλου

Για τα Brownies

Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα.
Στη συνέχεια σε ένα άλλο σκεύος ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ.
Στον κάδο ενός μπλέντερ χτυπάμε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα το Μακεδονικό Ταχίνι, την μπανάνα και τη ζάχαρη. Μόλις ομογενοποιηθούν, χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε σταδιακά τη λιωμένη σοκολάτα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα με το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προετοιμάζουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 24 εκ. και ρίχνουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε στον φούρνο με αέρα στους 180° C.
Τα μπράουνις είναι έτοιμα, όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό τους και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία. Για τη συγκεκριμένη δόση θα χρειαστούν 25 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε να κρυώσουν και περιχύνουμε με το γλάσο. Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή άλλο ξηρό καρπό.

Για το γλάσο ταχίνι κακάο

Αναμειγνύουμε το Μακεδονικό Ταχίνι με Κακάο με το γάλα αμυγδάλου μέχρι να ομογενοποιηθούν.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER