Κέικ καρύδας vegan Κέικ καρύδας vegan

Κέικ καρύδας vegan

ΓΙΑ 1 ΦΟΡΜΑ ΚΕΪΚ ΔΙΑΣΤΑΣΕΩΝ 25 ΕΚ.
FiveStar: 
Average: 4.8 (44 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το κέικ

  • 175 γρ. ηλιέλαιο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. γάλα καρύδας
  • 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 180 γρ.  αμυγδαλόσκονη
  • 60 γρ. αλεύρι καρύδας
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κέικ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165°C.

Ανακατεύουμε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ελαφρύ και αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι καρύδας και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε προετοιμάσει με ηλιέλαιο και αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στον φούρνο για 70 λεπτά. Το κέικ πρέπει να αποκτήσει ένα χρυσοκαφετί χρώμα, να αρχίσει να ξεκολλάει από τα πλάγια και στο κέντρο να έχει ελάχιστη υγρασία. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο από 5 εώς 10 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 15 περίπου λεπτά.

Για το κέικ

  • 175 γρ. ηλιέλαιο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 220 γρ. γάλα καρύδας
  • 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 180 γρ.  αμυγδαλόσκονη
  • 60 γρ. αλεύρι καρύδας
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 2 γρ. αλάτι

Για το κέικ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 165°C.

Ανακατεύουμε το ηλιέλαιο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν ένα ελαφρύ και αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας και τη βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.

Σε ένα ξεχωριστό μπολ, ανακατεύουμε την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι καρύδας και το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τα στερεά υλικά στο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε προετοιμάσει με ηλιέλαιο και αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στον φούρνο για 70 λεπτά. Το κέικ πρέπει να αποκτήσει ένα χρυσοκαφετί χρώμα, να αρχίσει να ξεκολλάει από τα πλάγια και στο κέντρο να έχει ελάχιστη υγρασία. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει από φούρνο σε φούρνο από 5 εώς 10 λεπτά.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει στη φόρμα για 15 περίπου λεπτά.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner