
Για το καλαμποκόψωμο
Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά.
Για τη γέμιση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά, το ζωμό και τη κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το 1/3 του ελαιόλαδου και ιδρώνουμε το καρότο μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το σέλερι και το κρεμμύδι. Τέλος σοτάρουμε το λουκάνικο και αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί καθώς και το καλαμποκόψωμο και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να σφίξει η κρέμα, για 10 λεπτά περίπου.
Σχόλια