Γέμιση με καλαμποκόψωμο και τσορίζο

Γέμιση με καλαμποκόψωμο και τσορίζο

ΓΙΑ 1 ΦΟΡΜΑ 11Χ32 ΕΚ.
FiveStar: 
Δεν υπάρχουν ψήφοι

ΥΛΙΚΑ

Για το καλαμποκόψωμο

  • 120 γρ.  αλεύρι
  • 120 γρ. πολέντα
  • 20 γρ.  μπέικιν
  • 2 γρ. αλάτι
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 280 γρ. ξινόγαλο
  • 100 γρ. γάλα
  • 2 αβγά
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 100 γρ. τσένταρ καπνιστό
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας
     

Για τη γέμιση

  • καλαμποκόψωμο, κομμένο σε ανομοιόμορφα κομμάτια
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. καρότο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. τσορίζο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 αβγά
     

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το καλαμποκόψωμο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και  ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά.

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά, το ζωμό και τη κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το 1/3 του ελαιόλαδου και ιδρώνουμε το καρότο μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το σέλερι  και το κρεμμύδι. Τέλος σοτάρουμε το λουκάνικο και αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί καθώς και το καλαμποκόψωμο και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να σφίξει η κρέμα, για 10 λεπτά περίπου.

Για το καλαμποκόψωμο

  • 120 γρ.  αλεύρι
  • 120 γρ. πολέντα
  • 20 γρ.  μπέικιν
  • 2 γρ. αλάτι
  • 45 γρ. ζάχαρη
  • 280 γρ. ξινόγαλο
  • 100 γρ. γάλα
  • 2 αβγά
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 100 γρ. τσένταρ καπνιστό
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας
     

Για τη γέμιση

  • καλαμποκόψωμο, κομμένο σε ανομοιόμορφα κομμάτια
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. καρότο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. τσορίζο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 50 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 3 αβγά
     

Για το καλαμποκόψωμο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και  ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά.

Για τη γέμιση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά τα αυγά, το ζωμό και τη κρέμα γάλακτος και τοποθετούμε στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το 1/3 του ελαιόλαδου και ιδρώνουμε το καρότο μέχρι να μαλακώσει. Αλατίζουμε και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για το σέλερι  και το κρεμμύδι. Τέλος σοτάρουμε το λουκάνικο και αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί. Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί καθώς και το καλαμποκόψωμο και ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να σφίξει η κρέμα, για 10 λεπτά περίπου.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner