Πουρές γλυκοπατάτας με μπαλσάμικο Πουρές γλυκοπατάτας με μπαλσάμικο

Πουρές γλυκοπατάτας με μπαλσάμικο

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 75 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (145 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας (για 1 κιλό πουρέ περίπου)

  • 1.6 κιλό  γλυκοπατάτες
  • 100 γρ. βούτυρο καβουρδισμένο
  • 15 γρ. ξίδι βαλσάμικο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Τυλίγουμε τις γλυκοπατάτες με αλουμινόχαρτο και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, μέχρι να μαλακώσουν τελείως για 60 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από μύλο ή από ένα μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν τελείως. Εάν ο πουρές έχει πολλά υγρά, τον τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, ανακατεύοντάς τον συχνά. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε το βούτυρο μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς και να αποκτήσει έντονο άρωμα. Προσθέτουμε τον πουρέ, το βαλσάμικο και αλατίζουμε. Διατηρούμε ζεστό μέχρι το σερβίρισμα ή τον κρυώνουμε γρήγορα και τον διατηρούμε στο ψυγείο.

 

Για το πιάτο

Για τον πουρέ γλυκοπατάτας (για 1 κιλό πουρέ περίπου)

  • 1.6 κιλό  γλυκοπατάτες
  • 100 γρ. βούτυρο καβουρδισμένο
  • 15 γρ. ξίδι βαλσάμικο
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Τυλίγουμε τις γλυκοπατάτες με αλουμινόχαρτο και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, μέχρι να μαλακώσουν τελείως για 60 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσουν λίγο, τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από μύλο ή από ένα μπλέντερ μέχρι να πολτοποιηθούν τελείως. Εάν ο πουρές έχει πολλά υγρά, τον τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, ανακατεύοντάς τον συχνά. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και μαγειρεύουμε το βούτυρο μέχρι να καβουρδιστεί ελαφρώς και να αποκτήσει έντονο άρωμα. Προσθέτουμε τον πουρέ, το βαλσάμικο και αλατίζουμε. Διατηρούμε ζεστό μέχρι το σερβίρισμα ή τον κρυώνουμε γρήγορα και τον διατηρούμε στο ψυγείο.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner