VIDEO DIRECTIONS
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε το κέικ με τις καραμελωμένες μπανάνες, τη σάλτσα καραμέλας, τη σάλτσα σοκολάτας και τα σπασμένα φουντούκια.
Για το κέικ σοκολάτας
Στο μίξερ, χτυπάμε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.
Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση. Τοποθετούμε σε προετοιμασμένη φόρμα 30Χ10 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 30΄λεπτά. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία.
To βγάζουμε από τον φούρνο και αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.
Για τις καραμελωμένες μπανάνες
Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το μισό νερό και τη ζάχαρη και κάνουμε καραμέλα. Μόλις ομογενοποιηθεί το νερό με τη ζάχαρη και αρχίσει να δημιουργείται ένα ελαφρύ σιρόπι δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις μπανάνες.
Αφήνουμε τις μπανάνες να μαγειρευτούν από τη μία πλευρά για περίπου 1’ λεπτό. Γυρίζουμε και μαγειρεύουμε για 1΄ λεπτό ακόμα προσεκτικά έτσι ώστε να μη μαλακώσουν πολύ και διαλυθούν. Μόλις δούμε ότι οι μπανάνες έχουν απορροφήσει την καραμέλα σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε λίγο νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στην καραμέλα και να δημιουργηθεί μια πλούσια σάλτσα.
Tip:
*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ξηρό καρπό επιθυμούμε και να συνδυάσουμε το γαρνίρισμα με παγωτό ή αποξηραμένα φρούτα.
Σχόλια