Κέικ σοκολάτας με μπανάνες και φουντούκια  Κέικ σοκολάτας με μπανάνες και φουντούκια

Κέικ σοκολάτας με μπανάνες και φουντούκια

FiveStar: 
Average: 4.9 (20 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το σερβίρισμα

Για το κέικ σοκολάτας

  • 250 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τις καραμελωμένες μπανάνες

  • 40 γρ. νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 250 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες, κομμένες στη μέση κατά μήκος
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 25 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε το κέικ με τις καραμελωμένες μπανάνες, τη σάλτσα καραμέλας, τη σάλτσα σοκολάτας και τα σπασμένα φουντούκια.

Για το κέικ σοκολάτας

Στο μίξερ, χτυπάμε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση. Τοποθετούμε σε προετοιμασμένη φόρμα 30Χ10 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 30΄λεπτά. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία.

To βγάζουμε από τον φούρνο και αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Για τις καραμελωμένες μπανάνες

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το μισό νερό και τη ζάχαρη και κάνουμε καραμέλα. Μόλις ομογενοποιηθεί το νερό με τη ζάχαρη και αρχίσει να δημιουργείται ένα ελαφρύ σιρόπι δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις μπανάνες. 

Αφήνουμε τις μπανάνες να μαγειρευτούν από τη μία πλευρά για περίπου 1’ λεπτό. Γυρίζουμε και μαγειρεύουμε για 1΄ λεπτό ακόμα προσεκτικά έτσι ώστε να μη μαλακώσουν πολύ και διαλυθούν. Μόλις δούμε ότι οι μπανάνες έχουν απορροφήσει την καραμέλα σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε λίγο νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στην καραμέλα και να δημιουργηθεί μια πλούσια σάλτσα.

 

Tip:

*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ξηρό καρπό επιθυμούμε και να συνδυάσουμε το γαρνίρισμα με παγωτό ή αποξηραμένα φρούτα.

 

Για το σερβίρισμα

Για το κέικ σοκολάτας

  • 250 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. κουβερτούρα
  • 70 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τις καραμελωμένες μπανάνες

  • 40 γρ. νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 250 γρ. μπανάνες, καθαρισμένες, κομμένες στη μέση κατά μήκος
  • 30 γρ. κονιάκ
  • 25 γρ. βούτυρο ΟΛΥΜΠΟΣ

 

VIDEO DIRECTIONS

Για το σερβίρισμα

Σερβίρουμε το κέικ με τις καραμελωμένες μπανάνες, τη σάλτσα καραμέλας, τη σάλτσα σοκολάτας και τα σπασμένα φουντούκια.

Για το κέικ σοκολάτας

Στο μίξερ, χτυπάμε με το σύρμα σε υψηλή ταχύτητα το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα, περιμένοντας να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε το επόμενο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα. Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση. Τοποθετούμε σε προετοιμασμένη φόρμα 30Χ10 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για περίπου 30΄λεπτά. Το κέικ είναι έτοιμο όταν βυθίσουμε ένα μικρό μαχαίρι στο εσωτερικό του και αυτό βγει σχεδόν στεγνό, με λίγη υγρασία.

To βγάζουμε από τον φούρνο και αφού το αφήσουμε να κρυώσει λίγο, το αναποδογυρίζουμε σε μια σχάρα μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Για τις καραμελωμένες μπανάνες

Τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το μισό νερό και τη ζάχαρη και κάνουμε καραμέλα. Μόλις ομογενοποιηθεί το νερό με τη ζάχαρη και αρχίσει να δημιουργείται ένα ελαφρύ σιρόπι δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις μπανάνες. 

Αφήνουμε τις μπανάνες να μαγειρευτούν από τη μία πλευρά για περίπου 1’ λεπτό. Γυρίζουμε και μαγειρεύουμε για 1΄ λεπτό ακόμα προσεκτικά έτσι ώστε να μη μαλακώσουν πολύ και διαλυθούν. Μόλις δούμε ότι οι μπανάνες έχουν απορροφήσει την καραμέλα σβήνουμε με το κονιάκ και προσθέτουμε λίγο νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στην καραμέλα και να δημιουργηθεί μια πλούσια σάλτσα.

 

Tip:

*Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε ξηρό καρπό επιθυμούμε και να συνδυάσουμε το γαρνίρισμα με παγωτό ή αποξηραμένα φρούτα.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner