Πως να φτιάξουμε μαρέγκα Πως να φτιάξουμε μαρέγκα

Πως να φτιάξουμε μαρέγκα

30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (2 votes)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Πληροφορίες

Για να κάνετε μια επιτυχημένη μαρέγκα, αυτά που πρέπει να προσέξετε είναι:

 

• Όλα τα σκεύη να είναι πολύ καθαρά και στεγνά.

• Δεν πρέπει να υπάρχει ίχνος λιπαρής ουσίας, είτε από τα σκεύη είτε από υπολείμματα κρόκου στα ασπράδια.

• Μια μικρή ποσότητα οξέος, όπως χυμός λεμονιού, ξίδι ή κρεμοτάρταρο, βοηθά στη σταθεροποίηση της μαρέγκας.

• Η μαρέγκα θα γίνει γρηγορότερα και ευκολότερα αν τα αυγά είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

• Προσέχουμε να μη χτυπήσουμε τα αυγά περισσότερο από όσο χρειάζεται.

• Χρησιμοποιούμε τη μαρέγκα μέσα σε λίγες μόνο ώρες από την ώρα που θα τη φτιάξουμε.

• Μπορούμε να προσθέσουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής και να χρωματίσουμε τις μαρέγκες.

• Φροντίζουμε το χτύπημα της μαρέγκας να ξεκινάει από χαμηλή ταχύτητα έτσι ώστε να δημιουργηθούν ισόποσες κυψέλες και ο όγκος που θα σχηματιστεί να μην είναι πλασματικός.

• Μετά το ψήσιμο είναι σημαντικό να αφήσουμε τις μαρέγκες να κρυώσουν πολύ καλά.

 

Τρόποι ψησίματος

Για πιο τραγανό αποτέλεσμα ψήνουμε στους 140°C για περίπου 1 ώρα.

Για λιγότερο τραγανό και μαστιχωτό αποτέλεσμα ψήνουμε στους 90°C για περίπου 2 ώρες. Εάν δούμε ότι οι μαρέγκες αρχίζουν να παίρνουν χρώμα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε μέχρι να στεγνώσουν και να ξεκολλάνε εύκολα από τη λαδόκολλα.

Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος που έχουμε κόψει τις μαρέγκες.

Για να αποφύγουμε την υγρασία μπορούμε να αφήσουμε την πόρτα του φούρνου ελαφρώς ανοιχτή τοποθετώντας μία πετσέτα ενδιάμεσα στο φούρνο και στην πόρτα.

 

Χρήσεις

Η Ελβετική μαρέγκα μας δίνει ένα πιο σφιχτό αποτέλεσμα και είναι ιδανική για ψήσιμο.

Η Γαλλική μαρέγκα χρησιμοποιείται συνήθως μέσα σε μείγματα όπως κέικ ή μους, για να δώσει όγκο και να αφρατέψει τη σύστασή τους.

 

Η Ιταλική μαρέγκα χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική για να γαρνίρουμε ή και να διακοσμήσουμε διάφορα γλυκά όπως τούρτες, τάρτες, κέικ κ.α.

 

Συντήρηση/Αποθήκευση

Οι μαρέγκες μπορούν να συντηρηθούν στην κατάψυξη μέχρι και 1 μήνα.

VIDEO DIRECTIONS

Πληροφορίες

Για να κάνετε μια επιτυχημένη μαρέγκα, αυτά που πρέπει να προσέξετε είναι:

 

• Όλα τα σκεύη να είναι πολύ καθαρά και στεγνά.

• Δεν πρέπει να υπάρχει ίχνος λιπαρής ουσίας, είτε από τα σκεύη είτε από υπολείμματα κρόκου στα ασπράδια.

• Μια μικρή ποσότητα οξέος, όπως χυμός λεμονιού, ξίδι ή κρεμοτάρταρο, βοηθά στη σταθεροποίηση της μαρέγκας.

• Η μαρέγκα θα γίνει γρηγορότερα και ευκολότερα αν τα αυγά είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

• Προσέχουμε να μη χτυπήσουμε τα αυγά περισσότερο από όσο χρειάζεται.

• Χρησιμοποιούμε τη μαρέγκα μέσα σε λίγες μόνο ώρες από την ώρα που θα τη φτιάξουμε.

• Μπορούμε να προσθέσουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής και να χρωματίσουμε τις μαρέγκες.

• Φροντίζουμε το χτύπημα της μαρέγκας να ξεκινάει από χαμηλή ταχύτητα έτσι ώστε να δημιουργηθούν ισόποσες κυψέλες και ο όγκος που θα σχηματιστεί να μην είναι πλασματικός.

• Μετά το ψήσιμο είναι σημαντικό να αφήσουμε τις μαρέγκες να κρυώσουν πολύ καλά.

 

Τρόποι ψησίματος

Για πιο τραγανό αποτέλεσμα ψήνουμε στους 140°C για περίπου 1 ώρα.

Για λιγότερο τραγανό και μαστιχωτό αποτέλεσμα ψήνουμε στους 90°C για περίπου 2 ώρες. Εάν δούμε ότι οι μαρέγκες αρχίζουν να παίρνουν χρώμα, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και ψήνουμε μέχρι να στεγνώσουν και να ξεκολλάνε εύκολα από τη λαδόκολλα.

Ο χρόνος ψησίματος εξαρτάται από το μέγεθος που έχουμε κόψει τις μαρέγκες.

Για να αποφύγουμε την υγρασία μπορούμε να αφήσουμε την πόρτα του φούρνου ελαφρώς ανοιχτή τοποθετώντας μία πετσέτα ενδιάμεσα στο φούρνο και στην πόρτα.

 

Χρήσεις

Η Ελβετική μαρέγκα μας δίνει ένα πιο σφιχτό αποτέλεσμα και είναι ιδανική για ψήσιμο.

Η Γαλλική μαρέγκα χρησιμοποιείται συνήθως μέσα σε μείγματα όπως κέικ ή μους, για να δώσει όγκο και να αφρατέψει τη σύστασή τους.

 

Η Ιταλική μαρέγκα χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική για να γαρνίρουμε ή και να διακοσμήσουμε διάφορα γλυκά όπως τούρτες, τάρτες, κέικ κ.α.

 

Συντήρηση/Αποθήκευση

Οι μαρέγκες μπορούν να συντηρηθούν στην κατάψυξη μέχρι και 1 μήνα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ