Για την πανακότα
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.
Τοποθετούμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τον καφέ σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε σε σημείο λίγο πριν από το βρασμό.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη, ομογενοποιούμε και περνάμε από ψιλή σήτα.
Κρυώνουμε στους 30°C περίπου και μοιράζουμε το μείγμα ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας.
Τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να πήξουν οι πανακότες.
Μπορούμε να σερβίρουμε γαρνίροντας με τριμμένο μπισκότο αμυγδάλου (στρεζέλ) ή σκόνη κακάο.
Σχόλια