Για τη σαμπαγιόν
Στο μίξερ με το σύρμα, χτυπάμε και διογκώνουμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
Σε μπεν-μαρί βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη και τα’ ανακατεύουμε με σύρμα, έως ότου ν’ ασπρίσει το μείγμα.
Στη συνέχεια, σε μια μπασίνα ανακατεύουμε το κρασί με το τυρί κρέμα, το μασκαρπόνε,προσθέτουμε το μείγμα της ζάχαρης με τους κρόκους και τέλος την κρέμα σαντιγί.
Για το σιρόπι
Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από τον καφέ, σε ένα κατσαρολάκι και τα αφήνουμε έως ότου πάρουν μια βράση και διαλυθεί η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον espresso και ανακατεύουμε καλά.
Για τα σαβαγιάρ
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουερ.
Βάζουμε τα ασπράδια και τη ζάχαρη στο μίξερ και χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα με το σύρμα για να φτιάξουμε μαρέγκα.
Αφού γίνει η μαρέγκα, προσθέτουμε έναν προς έναν τους κρόκους και σταματάμε το χτύπημα.
Ανακατεύοντας με μαρίζ, προσθέτουμε στη μαρέγκα το λικέρ και τις κοσκινισμένες σκόνες.
Στη συνέχεια, πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, κόβουμε τα σαβαγιάρ με σακούλα ζαχαροπλαστικής και στρογγυλό κορνέ.
Τέλος, πασπαλίζουμε 2 φορές με ζάχαρη άχνη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C, έως ότου τα σαβαγιάρ να πάρουν ένα ξανθό χρώμα και να στεγνώσουν καλά (περίπου για 15 λεπτά ανάλογα με τον φούρνο).
Για το μοντάρισμα του τιραμισού
Βουτάμε και σιροπιάζουμε τα σαβαγιάρ μας μέσα στο καυτό σιρόπι και τ' αφήνουμε στην άκρη να στραγγίξουν μέχρι να κρυώσουν.
Αφού κρυώσουν τα σαβαγιάρ, τοποθετούμε δυο κομμάτια στην βάση του ποτηριού, ρίχνουμε από πάνω λίγη σαμπαγιόν, ξαναβάζουμε από πάνω ένα κομμάτι σαβαγιάρ ακόμα και τελειώνουμε με μια επιπλέον στρώση σαμπαγιόν.
Αφήνουμε τα ποτηράκια μας στο ψυγείο για λίγο, ώστε να σταθεροποιηθεί η σαμπαγιόν και τέλος διακοσμούμε με σκόνη κακάο λίγο πριν τα σερβίρουμε.
Σχόλια