Για το σεμιφρέντο και το τελείωμα του πιάτου
Στο κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα ασπράδια μαζί με τα 120 γρ. της ζάχαρης μέχρι να φτιάξουμε μια σφιχτή μαρέγκα. Τοποθετούμε τη μαρέγκα σ’ ένα μπολ και τη βάζουμε στο ψυγείο. Μ’ ένα πολυμηχάνημα, αλέθουμε τις μπανάνες μέχρι να γίνουν πουρές και να έχουν μια βελούδινη υφή. Αποσύρουμε το πουρέ της μπανάνας σε μια μεγάλη μπασίνα και τοποθετούμε στο ψυγείο. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε με το σύρμα τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη, μέχρι ν’ αφρατέψουν. Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και συνεχίζουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αδειάζουμε το μίγμα των αυγών μέσα στην μπασίνα με το πουρέ μπανάνας και ανακατεύουμε με μια μαρίζ με απαλές και κυκλικές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη μαρέγκα και συνεχίζουμε ν’ ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί και η μαρέγκα. Τέλος, προσθέτουμε και τη σαντιγί και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Προσθέτουμε τα καραμελωμένα καρύδια και τα μπισκότα και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το semifreddo στα ποτήρια και τα τοποθετούμε στη κατάψυξη για να παγώσουν. Σερβίρουμε γαρνίροντας με τριμμένο μπισκότο.
Για τα καραμελωμένα καρύδια
Σ' ένα τηγάνι βάζουμε το νερό και τη ζάχαρη και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε τα καρύδια και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα μέχρι να καραμελώσουν.
Σχόλια