Πανακότα βατόμουρο Πανακότα βατόμουρο

Πανακότα βατόμουρο

ΓΙΑ 5 ΠΑΝΑΚΟΤΕΣ ΤΩΝ 150 ΓΡ. 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (23 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την πανακότα

  • 700 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 12 γρ. ζελατίνη φύλλο
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 1½ τεμ. βανίλια φυσική
  • 100 γρ. πουρέ βατόμουρου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την πανακότα

Μ' ένα μαχαίρι, σκίζουμε τη βανίλια στη μέση κατά μήκος και απελευθερώνουμε τα μαύρα σποράκια από το εσωτερικό της. Χρησιμοποιούμε τα σποράκια και το εξωτερικό περίβλημα.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.

Τοποθετούμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε, σε σημείο λίγο πριν από τον βρασμό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη, ομογενοποιούμε και σουρώνουμε από ψιλή σήτα.

Προσθέτουμε τον πουρέ και ανακατεύουμε καλά.

Κρυώνουμε στους 30°C περίπου και μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας.

Τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να πήξουν.

Για την πανακότα

  • 700 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 12 γρ. ζελατίνη φύλλο
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 1½ τεμ. βανίλια φυσική
  • 100 γρ. πουρέ βατόμουρου

Για την πανακότα

Μ' ένα μαχαίρι, σκίζουμε τη βανίλια στη μέση κατά μήκος και απελευθερώνουμε τα μαύρα σποράκια από το εσωτερικό της. Χρησιμοποιούμε τα σποράκια και το εξωτερικό περίβλημα.

Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό, μέχρι να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη.

Τοποθετούμε την κρέμα, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε, σε σημείο λίγο πριν από τον βρασμό.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ζελατίνη, ομογενοποιούμε και σουρώνουμε από ψιλή σήτα.

Προσθέτουμε τον πουρέ και ανακατεύουμε καλά.

Κρυώνουμε στους 30°C περίπου και μοιράζουμε ανά 150 γρ. σε σκεύη της αρεσκείας μας.

Τοποθετούμε στο ψυγείο ώστε να πήξουν.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner