Για τη σάλτσα καραμέλα με μήλο και μπράντι
Σε προθερμασμένη κατσαρόλα ρίχνουμε μια μικρή ποσότητα ζάχαρη και λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.
Σταδιακά προσθέτουμε και την υπόλοιπη ζάχαρη, περιμένοντας πρώτα να λιώσει η προηγούμενη δόση πριν προσθέσουμε την επόμενη.
Μαγειρεύουμε μέχρι να πάρει η καραμέλα έντονο σκούρο χρώμα.
Ρίχνουμε προσεκτικά τον χυμό μήλο και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε την κανέλα και τα μήλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε το βούτυρο και το μπράντι και ανακατεύουμε.
Σουρώνουμε σε σήτα.
Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε άμεσα τη σάλτσα, τη διατηρούμε σκεπασμένη στο ψυγείο.
Σχόλια