Apple crumble με παγωτό βανίλια Apple crumble με παγωτό βανίλια

Apple crumble με παγωτό βανίλια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (38 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα μήλα

  • 420 γρ. μήλα πράσινα, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια καρέ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2,5 γρ. βανίλια φυσική
  • 1 γρ. αλάτι
  • 70 γρ. νερό
  • 30 γρ. βούτυρο

Για το crumble

  • 175 γρ. βούτυρο
  • 225 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 75 γρ. παξιμάδι, τριμμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. κανέλα σκόνη
  • 2 γρ. αλάτι
  • παγωτό βανίλια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα μήλα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μήλο μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μήλο και το βούτυρο και σοτάρουμε το φρούτο μέχρι να καραμελώσει.

Ρίχνουμε το νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και στρώνουμε το μήλο σε ένα πυρίμαχο ταψάκι.

Για το crumble

Στο πολυκοπτικό μηχάνημα ομογενοποιούμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και το παξιμάδι.

Σπάμε τη ζύμη πάνω από το μήλο σε μικρά και πολλά κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι η ζύμη να πάρει ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανή.

Σερβίρουμε ζεστό συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια.

Για τα μήλα

  • 420 γρ. μήλα πράσινα, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια καρέ
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2,5 γρ. βανίλια φυσική
  • 1 γρ. αλάτι
  • 70 γρ. νερό
  • 30 γρ. βούτυρο

Για το crumble

  • 175 γρ. βούτυρο
  • 225 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 75 γρ. παξιμάδι, τριμμένο
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. κανέλα σκόνη
  • 2 γρ. αλάτι
  • παγωτό βανίλια

Για τα μήλα

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μήλο μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μήλο και το βούτυρο και σοτάρουμε το φρούτο μέχρι να καραμελώσει.

Ρίχνουμε το νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και στρώνουμε το μήλο σε ένα πυρίμαχο ταψάκι.

Για το crumble

Στο πολυκοπτικό μηχάνημα ομογενοποιούμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και το παξιμάδι.

Σπάμε τη ζύμη πάνω από το μήλο σε μικρά και πολλά κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι η ζύμη να πάρει ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανή.

Σερβίρουμε ζεστό συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ