Για το πιάτο
Σπάμε τη ζύμη του crumble πάνω από το πυρίμαχο ταψάκι με το καραμελωμένο μήλο σε πολλά μικρά κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι η ζύμη να πάρει ομοιόμορφο χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανή. Σερβίρουμε ζεστό συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια.
Για τη ζύμη του crumble
Στο πολυκοπτικό μηχάνημα ομογενοποιούμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και το παξιμάδι.
Για το καραμελωμένο μήλο
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μήλο μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μήλο και το βούτυρο και σοτάρουμε το φρούτο μέχρι να καραμελώσει. Ρίχνουμε το νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και στρώνουμε το μήλο σε ένα πυρίμαχο ταψάκι.
*TIP: Μπορείτε επίσης να συνοδεύσετε το apple crumble με σαντιγί αρωματισμένη με βανίλια ή κανέλα.
Σχόλια