
Για τα μήλα
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μήλο μαζί με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το μήλο και το βούτυρο και σοτάρουμε το φρούτο μέχρι να καραμελώσει.
Ρίχνουμε το νερό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και στρώνουμε το μήλο σε ένα πυρίμαχο ταψάκι.
Για το crumble
Στο πολυκοπτικό μηχάνημα ομογενοποιούμε το βούτυρο μαζί με το αλεύρι, τη ζάχαρη, την κανέλα, το αλάτι και το παξιμάδι.
Σπάμε τη ζύμη πάνω από το μήλο σε μικρά και πολλά κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C, μέχρι η ζύμη να πάρει ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα και να γίνει τραγανή.
Σερβίρουμε ζεστό συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια.
Σχόλια