Μους πραλίνα με κρέμα σοκολάτα και καβουρδισμένα φουντούκια

Μους πραλίνα με κρέμα σοκολάτα και καβουρδισμένα φουντούκια

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (28 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη μους πραλίνα

  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. νερό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 160 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 3 γρ. ζελατίνη
  • 140 γρ. σαντιγί

Για την κρέμα σοκολάτα

  • 160 γρ. σοκολάτα 70%
  • 250 γρ. γάλα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κρόκους αυγών
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • φουντούκια καβουρδισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μους πραλίνα

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να φτάσει τους 120°C. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τον κρόκο, ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την πραλίνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η πραλίνα. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό ώστε να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη. Στραγγίζουμε, τη ρίχνουμε μέσα στην κρέμα πραλίνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σουρώνουμε την κρέμα και την ομογενοποιούμε προσεχτικά με το μείγμα του αυγού, με μια μαρίζ. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει αρκετά, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε με ήρεμες κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στρώνουμε τη μους σε ποτήρια και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα σοκολάτα

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και φέρνουμε λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Με προσοχή, ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του γάλακτος μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ομογενοποιούμε. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, κρυώνουμε στους 30°C περίπου και γεμίζουμε τα ποτήρια ρίχνοντας την κρέμα πάνω από τη μους πραλίνα. Τοποθετούμε στο ψυγείο, ώστε να πήξει, και γαρνίρουμε με τα καβουρδισμένα φουντούκια.

Για τη μους πραλίνα

  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. νερό
  • 1 κρόκο αυγού
  • 60 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 160 γρ. πραλίνα φουντουκιού
  • 3 γρ. ζελατίνη
  • 140 γρ. σαντιγί

Για την κρέμα σοκολάτα

  • 160 γρ. σοκολάτα 70%
  • 250 γρ. γάλα
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 100 γρ. κρόκους αυγών
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • φουντούκια καβουρδισμένα

Για τη μους πραλίνα

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να φτάσει τους 120°C. Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τον κρόκο, ρίχνουμε το σιρόπι σιγά σιγά και χτυπάμε μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με την πραλίνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η πραλίνα. Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε νερό ώστε να μαλακώσει και να γίνει εύκαμπτη. Στραγγίζουμε, τη ρίχνουμε μέσα στην κρέμα πραλίνα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Σουρώνουμε την κρέμα και την ομογενοποιούμε προσεχτικά με το μείγμα του αυγού, με μια μαρίζ. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει αρκετά, προσθέτουμε τη σαντιγί και ανακατεύουμε με ήρεμες κινήσεις, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στρώνουμε τη μους σε ποτήρια και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για την κρέμα σοκολάτα

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και φέρνουμε λίγο πριν από το σημείο βρασμού. Με προσοχή, ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του γάλακτος μέσα στο μείγμα του αυγού, ανακατεύοντας συνεχώς για να αποφύγουμε το ψήσιμο του αυγού. Επαναφέρουμε στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει εμφανώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σοκολάτα και ομογενοποιούμε. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα, κρυώνουμε στους 30°C περίπου και γεμίζουμε τα ποτήρια ρίχνοντας την κρέμα πάνω από τη μους πραλίνα. Τοποθετούμε στο ψυγείο, ώστε να πήξει, και γαρνίρουμε με τα καβουρδισμένα φουντούκια.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner