
Για τα λιγκουίνι aglio e olio
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το σκόρδο γρήγορα ώστε να μην πάρει έντονο χρώμα. Προσθέτουμε τον ζωμό και τα ζυμαρικά και αμέσως ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας ώστε να ομογενοποιηθεί με τον ζωμό. Σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε την παρμεζάνα και το πιπέρι.
Tip: Αν θέλετε να κάνετε την πιο κλασική εκδοχή μη χρησιμοποιήσετε το βούτυρο, αλλά βάλτε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.
Σχόλια