Λιγκουίνι aglio e olio Λιγκουίνι aglio e olio

Λιγκουίνι aglio e olio

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 15 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (65 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα λιγκουίνι aglio e olio

  • 1.000 γρ. λιγκουίνι, βρασμένα
  • 60 γρ. σκόρδο, σπασμένο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για τα λιγκουίνι aglio e olio

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αρωματίζουμε με το σπασμένο σκόρδο μέχρι να μυρίσει και να παρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το νερό και αμέσως ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας ώστε να ομογενοποιηθεί με το νερό. Βγάζουμε το σπασμένο σκόρδο, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ομογενοποιούμε.
Σερβίρουμε και προσθέτουμε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

TIP: Αν θέλετε να κάνετε την πιο κλασική εκδοχή μη χρησιμοποιήσετε το βούτυρο, αλλά βάλτε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.

Για τα λιγκουίνι aglio e olio

  • 1.000 γρ. λιγκουίνι, βρασμένα
  • 60 γρ. σκόρδο, σπασμένο
  • 80 γρ. ελαιόλαδο
  • 350 γρ. νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

VIDEO DIRECTIONS

Για τα λιγκουίνι aglio e olio

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το αρωματίζουμε με το σπασμένο σκόρδο μέχρι να μυρίσει και να παρει ωραίο χρώμα. Προσθέτουμε το νερό και αμέσως ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας ώστε να ομογενοποιηθεί με το νερό. Βγάζουμε το σπασμένο σκόρδο, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε. Σβήνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα και ομογενοποιούμε.
Σερβίρουμε και προσθέτουμε από πάνω τριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

TIP: Αν θέλετε να κάνετε την πιο κλασική εκδοχή μη χρησιμοποιήσετε το βούτυρο, αλλά βάλτε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner