Banoffee Banoffee

Banoffee

ΓΙΑ 1 ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΑΨΙ Ή ΤΑΡΤΙΕΡΑ 25 ΕΚ., ΓΙΑ 12 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 5 (12 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το στήσιμο του banoffee

Για τη γέμιση

  • 800 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. μπανάνα, αλεσμένη σε πουρέ
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 20 γρ. ζελατίνη, μαλακωμένη
  • 60 γρ. ρούμι
  • 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 γρ. αλάτι

Για τα καραμελωμένα peanuts

  • 100 γρ. φιστίκια peanuts
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το στήσιμο του banoffee

Στη βάση του μπισκότου απλώνουμε τη γέμιση και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να σφίξει.  Βάζουμε τις μπανάνες κυκλικά πάνω στη γέμιση και απλώνουμε από πάνω τη σαντιγί. Ρίχνουμε στη συνέχεια τα καραμελωμένα peanuts και πασπαλίζουμε με το κακάο.

 

Για τη γέμιση

Βυθίζουμε την κλειστή κονσέρβα του εβαπορέ σε μια κατσαρόλα με νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 ώρες. Κρυώνουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν ανοίξουμε τη συσκευασία.

Χύνουμε το καραμελωμένο γάλα σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεσταίνουμε το ρούμι και προσθέτουμε τη μαλακωμένη και στυμμένη ζελατίνη. Προσθέτουμε τον πουρέ από την μπανάνα, το εκχύλισμα της βανίλιας, το αλάτι και το ρούμι στο μπολ με το καραμελωμένο γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο μείγμα του γάλακτος σε 3 δόσεις. Στην πρώτη δόση, χρησιμοποιούμε το σύρμα για να αναμείξουμε καλά προσέχοντας να μην χτυπήσουμε το μείγμα για πολύ ώρα. Στις άλλες 2 δόσεις ενσωματώνουμε τη σαντιγί με μαρίζ.

Για τα καραμελωμένα peanuts

Σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία προσθέτουμε τη ζάχαρη σταδιακά ώστε να γίνει καραμέλα. Αφού γίνει καραμέλα, προσθέτουμε τα φιστίκια peanuts και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα σε μια επίπεδη επιφάνεια για να κρυώσει. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, όταν κρυώσει, το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. 

Για το στήσιμο του banoffee

Για τη γέμιση

  • 800 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. μπανάνα, αλεσμένη σε πουρέ
  • 350 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 20 γρ. ζελατίνη, μαλακωμένη
  • 60 γρ. ρούμι
  • 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 γρ. αλάτι

Για τα καραμελωμένα peanuts

  • 100 γρ. φιστίκια peanuts
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 20 γρ. βούτυρο

Για το στήσιμο του banoffee

Στη βάση του μπισκότου απλώνουμε τη γέμιση και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να σφίξει.  Βάζουμε τις μπανάνες κυκλικά πάνω στη γέμιση και απλώνουμε από πάνω τη σαντιγί. Ρίχνουμε στη συνέχεια τα καραμελωμένα peanuts και πασπαλίζουμε με το κακάο.

 

Για τη γέμιση

Βυθίζουμε την κλειστή κονσέρβα του εβαπορέ σε μια κατσαρόλα με νερό και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 ώρες. Κρυώνουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν ανοίξουμε τη συσκευασία.

Χύνουμε το καραμελωμένο γάλα σε ένα μεγάλο μπολ. Ζεσταίνουμε το ρούμι και προσθέτουμε τη μαλακωμένη και στυμμένη ζελατίνη. Προσθέτουμε τον πουρέ από την μπανάνα, το εκχύλισμα της βανίλιας, το αλάτι και το ρούμι στο μπολ με το καραμελωμένο γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ενσωματώνουμε τη σαντιγί στο μείγμα του γάλακτος σε 3 δόσεις. Στην πρώτη δόση, χρησιμοποιούμε το σύρμα για να αναμείξουμε καλά προσέχοντας να μην χτυπήσουμε το μείγμα για πολύ ώρα. Στις άλλες 2 δόσεις ενσωματώνουμε τη σαντιγί με μαρίζ.

Για τα καραμελωμένα peanuts

Σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία προσθέτουμε τη ζάχαρη σταδιακά ώστε να γίνει καραμέλα. Αφού γίνει καραμέλα, προσθέτουμε τα φιστίκια peanuts και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Απλώνουμε το μείγμα σε μια επίπεδη επιφάνεια για να κρυώσει. Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, όταν κρυώσει, το κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER