Σπετζοφάι Σπετζοφάι

Σπετζοφάι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (58 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το σπετζοφάι

  • 400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 140 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μεγάλες φέτες
  • 70 γρ. πιπεριές  πράσινες και κόκκινες, σε μεγάλο καρέ
  • 70 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεγάλο καρέ
  • 10 γρ. καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 160 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  • θυμάρι
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το σπετζοφάι

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το λουκάνικο. Αποσύρουμε το λουκάνικο σε ένα ξεχωριστό σκεύος και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τον ζωμό κοτόπουλου, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Επαναφέρουμε το λουκάνικο στο τηγάνι, προσθέτουμε το θυμάρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

 

Για το σπετζοφάι

  • 400 γρ. λουκάνικο χωριάτικο
  • 70 γρ. ελαιόλαδο
  • 140 γρ. κρεμμύδι ξερό, σε μεγάλες φέτες
  • 70 γρ. πιπεριές  πράσινες και κόκκινες, σε μεγάλο καρέ
  • 70 γρ. πιπεριές κόκκινες, σε μεγάλο καρέ
  • 10 γρ. καυτερή πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 20 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 160 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. ζωμός κοτόπουλου ή νερό
  • θυμάρι
  • αλάτι

Για το σπετζοφάι

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το λουκάνικο. Αποσύρουμε το λουκάνικο σε ένα ξεχωριστό σκεύος και στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας και τον ζωμό κοτόπουλου, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα. Επαναφέρουμε το λουκάνικο στο τηγάνι, προσθέτουμε το θυμάρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner