Κοτόπουλο με λαχανικά stir fry και σάλτσα σόγια-μέλι Κοτόπουλο με λαχανικά stir fry και σάλτσα σόγια-μέλι

Κοτόπουλο με λαχανικά stir fry και σάλτσα σόγια-μέλι

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.5 (162 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα λαχανικά και το κοτόπουλο

  • 40 γρ. ηλιέλαιο
  • 200 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. καρότο, ζουλιέν
  • 60 γρ. μπρόκολο, καθαρισμένο
  • 120 γρ. κρεμμύδι, εμινσέ 
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, πλάγιες φέτες
  • 50 γρ. πιπεριές κόκκινες, ζουλιέν
  • 50 γρ. πιπεριές κίτρινες, ζουλιέν
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. σάλτσα σόγια- μέλι

Για τη σάλτσα σόγια – μέλι

  • 50 γρ. μέλι
  • 40 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 20 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  • 200 γρ. νερό
  • 25 γρ. ξίδι ρυζιού
  • 100 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 15 γρ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα λαχανικά και το κοτόπουλο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, και τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να μαλακώσουν λίγο, αλλά να παραμείνουν τραγανά. Προσθέτουμε το μπρόκολο  και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και μόλις μυρίσουν ρίχνουμε τη σάλτσα σόγια –μέλι στο τηγάνι και  συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε τα λαχανικά σ' ένα σκεύος  και τοποθετούμε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθεί εσωτερικά. Σερβίρουμε με τα λαχανικά. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με noodles. 

Για τη σάλτσα σόγια – μέλι

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κoρν φλάουρ, σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα, ώστε να ενσωματωθεί στη σάλτσα. Βράζουμε για 5 λεπτά και έπειτα σουρώνουμε σε σήτα.

Για τα λαχανικά και το κοτόπουλο

  • 40 γρ. ηλιέλαιο
  • 200 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. καρότο, ζουλιέν
  • 60 γρ. μπρόκολο, καθαρισμένο
  • 120 γρ. κρεμμύδι, εμινσέ 
  • 30 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, πλάγιες φέτες
  • 50 γρ. πιπεριές κόκκινες, ζουλιέν
  • 50 γρ. πιπεριές κίτρινες, ζουλιέν
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τζίντζερ, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. σάλτσα σόγια- μέλι

Για τη σάλτσα σόγια – μέλι

  • 50 γρ. μέλι
  • 40 γρ. τζίντζερ, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 20 γρ. σκόρδο, ολόκληρες σκελίδες
  • 200 γρ. νερό
  • 25 γρ. ξίδι ρυζιού
  • 100 γρ. σάλτσα σόγιας
  • 15 γρ. κορν φλάουρ, διαλυμένο σε λίγο νερό

Για τα λαχανικά και το κοτόπουλο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το μισό ηλιέλαιο και προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμύδι, και τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μέχρι να πάρουν χρώμα τα λαχανικά και να μαλακώσουν λίγο, αλλά να παραμείνουν τραγανά. Προσθέτουμε το μπρόκολο  και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμη. Προσθέτουμε το φρέσκο κρεμμύδι, το τζίντζερ και το σκόρδο και μόλις μυρίσουν ρίχνουμε τη σάλτσα σόγια –μέλι στο τηγάνι και  συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά. Αποσύρουμε τα λαχανικά σ' ένα σκεύος  και τοποθετούμε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ηλιέλαιο. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθεί εσωτερικά. Σερβίρουμε με τα λαχανικά. Αν θέλουμε, συνοδεύουμε με noodles. 

Για τη σάλτσα σόγια – μέλι

Βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το κoρν φλάουρ, σε μια κατσαρόλα και φέρνουμε σε βρασμό. Προσθέτουμε το κορν φλάουρ, ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα, ώστε να ενσωματωθεί στη σάλτσα. Βράζουμε για 5 λεπτά και έπειτα σουρώνουμε σε σήτα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner