
Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε όλα τα υλικά, την τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε χαμηλή προς μέτρια, έτσι ώστε να έχουμε έναν χαμηλό βρασμό και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα κοτσάνια από το μπρόκολο, για περίπου 20 λεπτά.
Αφαιρούμε τα κοτσάνια από την κατσαρόλα με μία αράχνη ή μια τρυπητή κουτάλα μέσα σε ένα πολυκοπτικό μηχάνημα (multi) και αλέθουμε μέχρι να έχουμε έναν λείο πουρέ.
Δοκιμάζουμε, διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται και σερβίρουμε.
*Tips:
- Μπορούμε να κάνουμε πουρέ χρησιμοποιώντας ακόμα και ολόκληρο το μπρόκολο. Φροντίζουμε όμως να προσθέσουμε τις φλορέτες του τα τελευταία 5 λεπτά στο βραστό νερό και όχι εξ αρχής γιατί χρειάζονται πολύ λιγότερο μαγείρεμα
- Μπορούμε τον πουρέ αυτόν να τον χρησιμοποιήσουμε και σαν πηκτικό παράγοντα μέσα σε ριζότο, κριθαρότο, σούπες κ.α.
Σχόλια