Παπαρδέλες με αρνί μαγειρευτό και ξινομυζήθρα Παπαρδέλες με αρνί μαγειρευτό και ξινομυζήθρα

Παπαρδέλες με αρνί μαγειρευτό και ξινομυζήθρα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (10 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το μαγειρευτό αρνί

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 900 γρ. αρνίσια σπάλα, χωρίς κόκκαλο, σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. κρεμμύδι, σε χοντρό καρέ
  • 100 γρ. καρότο, σε χοντρό καρέ
  • 40 γρ. σέλερυ, σε χοντρό καρέ
  • 10 γρ. σκόρδο, σε σκελίδες
  • 75 γρ. πελτές ντομάτας
  • 200 γρ. κρασί κόκκινο
  • 100 γρ. μαυροδάφνη
  • 700 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 300 γρ. ντομάτα κονκασέ, κονσέρβα
  • μαντζουράνα, σε κλωνάρια
  • δενδρολίβανο, σε κλωνάρια
  • αλάτι

Για το πιάτο

  • αρνί μαγειρευτό
  • 800 γρ. παπαρδέλες βρασμένες
  • 120 γρ. ντοματίνια ψητά
  • 40 γρ. πιπεριές κόκκινες ψητές, σε μεσαία καρέ
  • 40 γρ. πιπεριές κίτρινες ψητές, σε μεσαία καρέ
  • 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. ξινομυζήθρα
  • μαντζουράνα, ψιλοκομμένη
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μαγειρευτό αρνί

Αλατίζουμε τα κομμάτια του αρνιού και ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κρέας, μέχρι να πάρει καλό χρώμα απ' όλες τις πλευρές. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί, το κρατάμε σε μια άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ιδρώνουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερυ, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, μέχρι να αρχίσει να παίρνει σκούρο χρώμα. Ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και τη μαυροδάφνη. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν. Προσθέτουμε τον ζωμό, τη ντομάτα κονκασέ, το κρέας και τα μυρωδικά, και μόλις αρχίσει να βράζει ο ζωμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει το αρνί. Εναλλακτικά, τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σκεπασμένο, στον φούρνο, στους 140°C.

Αποσύρουμε τα μυρωδικά και κρατάμε στην άκρη το κρέας και τα λαχανικά.

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον ζωμό του αρνιού. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί ο ζωμός. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις πιπεριές, το αρνί και τις παπαρδέλες. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι αρχίσει να γλασάρει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με μια πιρούνα.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με την ξινομυζήθρα.

Για το μαγειρευτό αρνί

  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 900 γρ. αρνίσια σπάλα, χωρίς κόκκαλο, σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. κρεμμύδι, σε χοντρό καρέ
  • 100 γρ. καρότο, σε χοντρό καρέ
  • 40 γρ. σέλερυ, σε χοντρό καρέ
  • 10 γρ. σκόρδο, σε σκελίδες
  • 75 γρ. πελτές ντομάτας
  • 200 γρ. κρασί κόκκινο
  • 100 γρ. μαυροδάφνη
  • 700 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 300 γρ. ντομάτα κονκασέ, κονσέρβα
  • μαντζουράνα, σε κλωνάρια
  • δενδρολίβανο, σε κλωνάρια
  • αλάτι

Για το πιάτο

  • αρνί μαγειρευτό
  • 800 γρ. παπαρδέλες βρασμένες
  • 120 γρ. ντοματίνια ψητά
  • 40 γρ. πιπεριές κόκκινες ψητές, σε μεσαία καρέ
  • 40 γρ. πιπεριές κίτρινες ψητές, σε μεσαία καρέ
  • 60 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 40 γρ. βούτυρο
  • 120 γρ. ξινομυζήθρα
  • μαντζουράνα, ψιλοκομμένη
  • μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για το μαγειρευτό αρνί

Αλατίζουμε τα κομμάτια του αρνιού και ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τη μισή ποσότητα του ελαιόλαδου και σοτάρουμε το κρέας, μέχρι να πάρει καλό χρώμα απ' όλες τις πλευρές. Αποσύρουμε σε απορροφητικό χαρτί, το κρατάμε σε μια άκρη και πετάμε τα λίπη από την κατσαρόλα.

Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ιδρώνουμε το καρότο, το κρεμμύδι και το σέλερυ, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε, μέχρι να αρχίσει να παίρνει σκούρο χρώμα. Ρίχνουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει, σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και τη μαυροδάφνη. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν. Προσθέτουμε τον ζωμό, τη ντομάτα κονκασέ, το κρέας και τα μυρωδικά, και μόλις αρχίσει να βράζει ο ζωμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσει το αρνί. Εναλλακτικά, τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε σκεπασμένο, στον φούρνο, στους 140°C.

Αποσύρουμε τα μυρωδικά και κρατάμε στην άκρη το κρέας και τα λαχανικά.

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε μέσα τον ζωμό του αρνιού. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να συμπυκνωθεί ο ζωμός. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τις πιπεριές, το αρνί και τις παπαρδέλες. Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι αρχίσει να γλασάρει. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Προσθέτουμε την παρμεζάνα και τα μυρωδικά και ανακατεύουμε με μια πιρούνα.

Σερβίρουμε γαρνίροντας με την ξινομυζήθρα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER