Ζύμη Λίνζερ

Ζύμη Λίνζερ

ΓΙΑ 2 ΤΑΨΙΑ 25 ΕΚ. 30 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4 (12 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την ζύμη

  • 350 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 65 γρ. αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 425 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 7 γρ. κανέλα, τριμμένη
  • 60 γρ. κέικ, τριμμένο
  • 7 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 170 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και τριμμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για την ζύμη

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα, ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα και ανεβάζοντας σταδιακά στη μεσαία, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, για 5 λεπτά περίπου. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη βανίλια και τα προσθέτουμε σταδιακά στον κάδο του μίξερ. Κατά διαστήματα, αφαιρούμε από τα τοιχώματα όσο μείγμα τυχόν έχει κολλήσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τρίμμα του κέικ και το μπέικιν πάουντερ. Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε σε μία δόση το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα του βούτυρου. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα ίσα ίσα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τα φουντούκια και αναμειγνύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνουμε στο σχήμα που επιθυμούμε, τυλίγουμε σφιχτά σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να ξεκουραστεί η ζύμη. Μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2-3 μέρες ή στην κατάψυξη για 1 μήνα.

Για την ζύμη

  • 350 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 65 γρ. αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 425 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 7 γρ. κανέλα, τριμμένη
  • 60 γρ. κέικ, τριμμένο
  • 7 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 170 γρ. φουντούκια, καβουρδισμένα και τριμμένα

Για την ζύμη

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα, ξεκινώντας από χαμηλή ταχύτητα και ανεβάζοντας σταδιακά στη μεσαία, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα, για 5 λεπτά περίπου. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με τη βανίλια και τα προσθέτουμε σταδιακά στον κάδο του μίξερ. Κατά διαστήματα, αφαιρούμε από τα τοιχώματα όσο μείγμα τυχόν έχει κολλήσει.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, την κανέλα, το τρίμμα του κέικ και το μπέικιν πάουντερ. Κλείνουμε το μίξερ και προσθέτουμε σε μία δόση το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα του βούτυρου. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα ίσα ίσα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τα φουντούκια και αναμειγνύουμε μέχρι να ενσωματωθούν. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνουμε στο σχήμα που επιθυμούμε, τυλίγουμε σφιχτά σε μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα για να ξεκουραστεί η ζύμη. Μπορούμε να διατηρήσουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 2-3 μέρες ή στην κατάψυξη για 1 μήνα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER