Σάντουιτς με χοιρινό, καραμελωμένα κρεμμύδια, κατσικίσιο τυρί και κρέμα με αγριοράπανο

Σάντουιτς με χοιρινό, καραμελωμένα κρεμμύδια, κατσικίσιο τυρί και κρέμα με αγριοράπανο

ΓΙΑ 4 ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ
FiveStar: 
Average: 4.6 (8 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση και το σάντουιτς

  • 16 φέτες ψωμί της αρεσκείας σας
  • 600 γρ. χοιρινό μαγειρευτό, όπως το γκούλας, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 400 γρ. καραμελωμένα κρεμμύδια
  • 320 γρ. κατσικίσιο τυρί, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. κρέμα αγριοράπανου
  • αλάτι, χοντρό

Για την κρέμα αγριοράπανου

  • 20 γρ. αγριοράπανο, τριμμένο
  • 90 γρ. μαγιονέζα
  • 90 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • 400 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 35 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση και το σάντουιτς

Τοποθετούμε τα υλικά της γέμισης σε στρώσεις πάνω στο ψωμί και σκεπάζουμε με την άλλη φέτα του ψωμιού. Φουρνίζουμε στους 200 C μέχρι να λιώσει το τυρί και να ζεσταθούν τα υλικά.

Για την κρέμα αγριοράπανου

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα, ανακατεύοντας συχνά. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και θέλει υπομονή. Αλατίζουμε και όταν το κρεμμύδι πάρει έντονο χρώμα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη, σβήνουμε με το ξίδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Συνεχίζουμε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το ξίδι και να μαλακώσει το κρεμμύδι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Κρυώνουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.

Για τη γέμιση και το σάντουιτς

  • 16 φέτες ψωμί της αρεσκείας σας
  • 600 γρ. χοιρινό μαγειρευτό, όπως το γκούλας, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 400 γρ. καραμελωμένα κρεμμύδια
  • 320 γρ. κατσικίσιο τυρί, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. κρέμα αγριοράπανου
  • αλάτι, χοντρό

Για την κρέμα αγριοράπανου

  • 20 γρ. αγριοράπανο, τριμμένο
  • 90 γρ. μαγιονέζα
  • 90 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • 400 γρ. κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 35 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι

Για τη γέμιση και το σάντουιτς

Τοποθετούμε τα υλικά της γέμισης σε στρώσεις πάνω στο ψωμί και σκεπάζουμε με την άλλη φέτα του ψωμιού. Φουρνίζουμε στους 200 C μέχρι να λιώσει το τυρί και να ζεσταθούν τα υλικά.

Για την κρέμα αγριοράπανου

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί.

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να αρχίσει να παίρνει χρώμα, ανακατεύοντας συχνά. Η διαδικασία είναι χρονοβόρα και θέλει υπομονή. Αλατίζουμε και όταν το κρεμμύδι πάρει έντονο χρώμα προσθέτουμε τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη, σβήνουμε με το ξίδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Συνεχίζουμε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το ξίδι και να μαλακώσει το κρεμμύδι. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό. Κρυώνουμε και διατηρούμε στο ψυγείο.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER