ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα

Τοποθετούμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και λίγο νερό, σε μια κατσαρόλα με δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε, μέχρι να γίνει καραμέλα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα με προσοχή, γιατί θα αφρίσει αρκετά.

Επαναφέρουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια καραμέλας και προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι.

Μαγειρεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το βούτυρο και κρυώνουμε. 

Σάλτσα καραμέλας butterscotch

Average: 4.6 (8 ψήφοι)
ΓΙΑ 400 ΓΡ ΠΕΡΙΠΟΥ

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη σάλτσα
    • 160 γρ. ζάχαρη
    • 50 γρ. γλυκόζη
    • 90 γρ. βούτυρο
    • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
    • 1 τμχ. βανίλια φυσική
    • 2 γρ. αλάτι θαλασσινό
    • νερό

CHEF ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Στο νέο του βιβλίο Chef από την αρχή, ο Γιάννης Λουκάκος εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία, όταν...read more

Cooking Guide

Σύστημα νόμων θρησκευτικού χαρακτήρα το οποίο... Διαβάστε περισσότερα
Ένα από τα παραδοσιακά ελληνικά ζυμαρικά.... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης