ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα

Τοποθετούμε τη ζάχαρη, τη γλυκόζη και λίγο νερό, σε μια κατσαρόλα με δυνατή φωτιά και μαγειρεύουμε, μέχρι να γίνει καραμέλα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα με προσοχή, γιατί θα αφρίσει αρκετά.

Επαναφέρουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να λιώσουν όλα τα κομμάτια καραμέλας και προσθέτουμε το βούτυρο, τη βανίλια και το αλάτι.

Μαγειρεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το βούτυρο και κρυώνουμε. 

Σάλτσα καραμέλας butterscotch

Average: 4.6 (8 ψήφοι)
ΓΙΑ 400 ΓΡ ΠΕΡΙΠΟΥ

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη σάλτσα
    • 160 γρ. ζάχαρη
    • 50 γρ. γλυκόζη
    • 90 γρ. βούτυρο
    • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
    • 1 τμχ. βανίλια φυσική
    • 2 γρ. αλάτι θαλασσινό
    • νερό

ΨΩΜΙ & ΑΛAΤΙ THE COOKBOOK

Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη...read more

Cooking Guide

Γνωστό και ως κινέζικο μαύρο μανιτάρι. Είναι ένα... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης