Μους με κολοκύθα και τυρί κρέμα

Μους με κολοκύθα και τυρί κρέμα

ΓΙΑ 800 ΓΡ. 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (10 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη μους

  • 6 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 180 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 γρ. κανέλα, τριμμένη
  • 1 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. πουρέ κολοκύθας

Για τον πουρέ κολοκύθας

  • 600 γρ. κολοκύθα, ένα μεγάλο ενιαίο κομμάτι
  • αλάτι
  • ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μους

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το αλάτι και τη βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Λιώνουμε τη ζελατίνη σε μπεν μαρί και ενσωματώνουμε στο μείγμα του τυριού.

Προσθέτουμε τη σαντιγί και αναμειγνύουμε.

Μοιράζουμε τη μους σε σκεύη σερβιρίσματος της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Για τον πουρέ κολοκύθας

Πασπαλίζουμε το κομμάτι της κολοκύθας με αλάτι και ζάχαρη.

Τοποθετούμε σε ένα ταψί με τη σάρκα προς τα κάτω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C μέχρι να μαλακώσει εντελώς.

Με κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα από τη φλούδα και την πιέζουμε για να στραγγίσουμε όσο περισσότερο νερό μπορούμε.

Αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ομοιόμορφη κρέμα.

Για τη μους

  • 6 γρ. φύλλα ζελατίνης, μαλακωμένα σε κρύο νερό
  • 400 γρ. κρέμα γάλακτος, χτυπημένη σε σαντιγί
  • 180 γρ. τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 90 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 γρ. κανέλα, τριμμένη
  • 1 γρ. τζίντζερ, τριμμένο
  • 1 γρ. αλάτι
  • 5 γρ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 150 γρ. πουρέ κολοκύθας

Για τον πουρέ κολοκύθας

  • 600 γρ. κολοκύθα, ένα μεγάλο ενιαίο κομμάτι
  • αλάτι
  • ζάχαρη

Για τη μους

Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, το αλάτι και τη βανίλια και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.

Προσθέτουμε τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Λιώνουμε τη ζελατίνη σε μπεν μαρί και ενσωματώνουμε στο μείγμα του τυριού.

Προσθέτουμε τη σαντιγί και αναμειγνύουμε.

Μοιράζουμε τη μους σε σκεύη σερβιρίσματος της αρεσκείας μας και τοποθετούμε στο ψυγείο για να κρυώσει και να σταθεροποιηθεί.

Για τον πουρέ κολοκύθας

Πασπαλίζουμε το κομμάτι της κολοκύθας με αλάτι και ζάχαρη.

Τοποθετούμε σε ένα ταψί με τη σάρκα προς τα κάτω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C μέχρι να μαλακώσει εντελώς.

Με κουτάλι αφαιρούμε τη σάρκα από τη φλούδα και την πιέζουμε για να στραγγίσουμε όσο περισσότερο νερό μπορούμε.

Αλέθουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει ομοιόμορφη κρέμα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER