ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη σάλτσα από ανανά και δυόσμο

Βάζουμε τον ανανά σε μια κατσαρόλα με το γάλα καρύδας, τη ζάχαρη και το ρούμι. Φέρνουμε σε βρασμό, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει ο ανανάς. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
Μεταφέρουμε το μείγμα του ανανά στο μπλέντερ, προσθέτουμε τα φύλλα μέντας και πολτοποιούμε. Σουρώνουμε σε ψιλή σήτα. Προσθέτουμε τον χυμό λάιμ και λεμόνι και ανακατεύουμε καλά.
Επειδή η γλυκύτητα της σάλτσας εξαρτάται από το πόσο ώριμος είναι ο ανανάς, ίσως χρειαστεί να αυξήσουμε ή να μειώσουμε την ποσότητα της ζάχαρης.

Σάλτσα από ανανά και δυόσμο

Average: 4.6 (7 ψήφοι)
ΓΙΑ 500 ΓΡ.
15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη σάλτσα από ανανά και δυόσμο
    • 500 γρ. ανανά, κομμένο σε μέτρια καρέ
    • 60 γρ. γάλα καρύδας
    • 50 γρ. ζάχαρη
    • 30 γρ. ρούμι
    • 20 γρ. φύλλα μέντας
    • 20 γρ. χυμό λάιμ
    • 20 γρ. χυμό λεμόνι

ΨΩΜΙ & ΑΛAΤΙ THE COOKBOOK

Στο εξαιρετικής αισθητικής βιβλίο "Ψωμί & Αλάτι – The Cookbook", ο Γιάννης Λουκάκος «φωτογραφίζει» το φαγητό και τη...read more

Cooking Guide

Το ουμάμι είναι η 5η βασική γεύση μετά το ξινό,... Διαβάστε περισσότερα
Ο όρος μπεν μαρί χρησιμοποιείται για να... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης