ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη μαγιονέζα

Τοποθετούμε τους κρόκους και το νερό σε ένα μπολ. Βάζουμε το μπολ πάνω από νερό που σιγοβράζει και ανακατεύουμε διαρκώς με ένα σύρμα.

Μόλις το μείγμα αρχίσει να σφίγγει, απομακρύνουμε για λίγο το μπολ από τη φωτιά και μετράμε τη θερμοκρασία του: θα πρέπει να φτάσει τους 75° C για σταματήσουμε τη διαδικασία. Αφού φτάσει, σταματάμε το χτύπημα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Τοποθετούμε στο δοχείο του μπλέντερ το μείγμα του αυγού, το ξίδι, το λεμόνι, τη μουστάρδα και αλατίζουμε. Θέτουμε το μπλέντερ σε λειτουργία, πρώτα σε χαμηλή ταχύτητα, που την ανεβάζουμε σταδιακά. Ενώ δουλεύει, προσθέτουμε στο μείγμα το ηλιέλαιο, πολύ αργά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα-σταγόνα, και όταν η σάλτσα αρχίσει να πήζει, σε συνεχή ροή.

Διορθώνουμε τη γεύση της μαγιονέζας με αλάτι και λεμόνι, αν χρειάζεται, και τη διατηρούμε στο ψυγείο.
 

Σάλτσα μαγιονέζα

Average: 4.8 (11 ψήφοι)
ΓΙΑ 700 ΓΡ. ΠΕΡΙΠΟΥ
15 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • Για τη μαγιονέζα
    • 4 κρόκοι αυγού
    • 30 γρ. νερό, κρύο
    • 5 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
    • 10 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
    • 15 γρ. χυμός λεμονιού
    • 600 γρ ηλιέλαιο
    • αλάτι

CHEF ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ

Στο νέο του βιβλίο Chef από την αρχή, ο Γιάννης Λουκάκος εμπνεύστηκε από την παιδική του ηλικία, όταν...read more

Cooking Guide

Τα πιο πλατιά ζυμαρικά σε σχήμα λωρίδας. Συχνά... Διαβάστε περισσότερα
Ρίζα με μακρύ κυλινδρικό σχήμα και έντονο... Διαβάστε περισσότερα

Instagram @yiannislucacos

Copyright © 2012 - 2017 yiannislucacos.gr
Όροι Χρήσης