Ρεβιθάδα με θυμάρι, λεμόνι και ψητές γλυκές πιπεριές Ρεβιθάδα με θυμάρι, λεμόνι και ψητές γλυκές πιπεριές

Ρεβιθάδα με θυμάρι, λεμόνι και ψητές γλυκές πιπεριές

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ  λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.7 (21 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την ρεβιθάδα

  • 350 γρ. ρεβίθια
  • 50 γρ. ελαιόλαδο 
  • 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 100 γρ. καρότο, σε μέτρια καρέ 
  • 80 γρ. σελινόριζα, σε μέτρια καρέ 
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 
  • 30 γρ. πελτές ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1 κιλό νερό
  • 40 γρ. πιπεριά κόκκινη ψητή, κομμένη καρέ
  • 8 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 8 γρ. χυμός λεμόνι
  • 4 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 4 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
     

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για την ρεβιθάδα

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό για 12 ώρες.  

Τοποθετούμε τα ρεβίθια με τη δάφνη και το νερό σε μια γάστρα ή σε ένα ταψί που σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C για 2 με 2,5 ώρες περίπου. Βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο, αλατίζουμε και αφήνουμε τα ρεβίθια 10-15 λεπτά να χαλαρώσουν μέσα στον ζωμό. 

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε τα καρότα, τη σελινόριζα και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. 

Προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. 

Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις το σκόρδο μυρίσει προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ξαναχαμηλώνουμε τη φωτιά, μαγειρεύοντας μέχρι ο πελτές να βγάλει τα αρώματά του. 

Προσθέτουμε τα ρεβίθια μαζί με τον ζωμό τους.

Σιγοβράζουμε τη ρεβιθάδα μέχρι να αρχίσουν να δένουν τα υλικά και παράλληλα προσθέτουμε τις ψητές πιπεριές, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και το λευκό μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού. Εάν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.

Τελειώνουμε με το θυμάρι και το δενδρολίβανο. 

Σερβίρουμε γαρνίροντας με το πράσινο μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού. 

Για την ρεβιθάδα

  • 350 γρ. ρεβίθια
  • 50 γρ. ελαιόλαδο 
  • 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο 
  • 100 γρ. καρότο, σε μέτρια καρέ 
  • 80 γρ. σελινόριζα, σε μέτρια καρέ 
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο 
  • 30 γρ. πελτές ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1 κιλό νερό
  • 40 γρ. πιπεριά κόκκινη ψητή, κομμένη καρέ
  • 8 γρ. ξύσμα λεμονιού
  • 8 γρ. χυμός λεμόνι
  • 4 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 2 γρ. δενδρολίβανο φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 4 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι
     

VIDEO DIRECTIONS

Για την ρεβιθάδα

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια σε νερό για 12 ώρες.  

Τοποθετούμε τα ρεβίθια με τη δάφνη και το νερό σε μια γάστρα ή σε ένα ταψί που σκεπάζουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 140°C για 2 με 2,5 ώρες περίπου. Βγάζουμε το σκεύος από τον φούρνο, αλατίζουμε και αφήνουμε τα ρεβίθια 10-15 λεπτά να χαλαρώσουν μέσα στον ζωμό. 

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε τα καρότα, τη σελινόριζα και το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν. 

Προσθέτουμε αλάτι και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. 

Δυναμώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις το σκόρδο μυρίσει προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και ξαναχαμηλώνουμε τη φωτιά, μαγειρεύοντας μέχρι ο πελτές να βγάλει τα αρώματά του. 

Προσθέτουμε τα ρεβίθια μαζί με τον ζωμό τους.

Σιγοβράζουμε τη ρεβιθάδα μέχρι να αρχίσουν να δένουν τα υλικά και παράλληλα προσθέτουμε τις ψητές πιπεριές, το ξύσμα λεμονιού, τον χυμό λεμονιού και το λευκό μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού. Εάν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ακόμη ελαιόλαδο.

Τελειώνουμε με το θυμάρι και το δενδρολίβανο. 

Σερβίρουμε γαρνίροντας με το πράσινο μέρος του φρέσκου κρεμμυδιού. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER