Πατατές ογκρατέν

Πατατές ογκρατέν

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 90 λεπτά
FiveStar: 
Average: 3.8 (60 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
  • 450 γρ. γάλα
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. σκόρδο
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Βάζουμε το βούτυρο και το φρέσκο κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το σκόρδο και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις πατάτες. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε, προσέχοντας να μη σπάσουν οι πατάτες. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμες και να αρχίσει να χυλώνει η σάλτσα.

Στρώνουμε το μείγμα με τις πατάτες ομοιόμορφα σε ταψί και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσαφένια και τραγανή κρούστα.

Για το πιάτο

  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε πολύ λεπτές φέτες
  • 450 γρ. γάλα
  • 450 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, ψιλοκομμένο
  • 25 γρ. σκόρδο
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 20 γρ. αλάτι

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Βάζουμε το βούτυρο και το φρέσκο κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και το σκόρδο και φέρνουμε σε βρασμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τις πατάτες. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε, προσέχοντας να μη σπάσουν οι πατάτες. Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να είναι έτοιμες και να αρχίσει να χυλώνει η σάλτσα.

Στρώνουμε το μείγμα με τις πατάτες ομοιόμορφα σε ταψί και πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να σχηματιστεί μια χρυσαφένια και τραγανή κρούστα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER