Λάχανο μπρεζέ

Λάχανο μπρεζέ

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (16 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 600 γρ. λάχανο λευκό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 160 γρ. κρεμμύδια εσαλότ, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 120 γρ. καρότα, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 120 γρ. μήλα πράσινα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει ωραίο σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τα εσαλότ και το καρότο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το λάχανο και το μήλο, αλατίζουμε και ρίχνουμε μέσα τον ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με καπάκι μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Σουρώνουμε τα υγρά από την κατσαρόλα και βάζουμε τα υγρά να συμπυκνωθούν στο μισό. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το λάχανο και το τσάιβς και ανακατεύουμε.

Για το πιάτο

  • 600 γρ. λάχανο λευκό, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 160 γρ. κρεμμύδια εσαλότ, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 120 γρ. καρότα, κομμένα σε μικρά καρέ
  • 80 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 120 γρ. μήλα πράσινα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

Για το πιάτο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να πάρει ωραίο σκούρο χρώμα. Προσθέτουμε τα εσαλότ και το καρότο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε το λάχανο και το μήλο, αλατίζουμε και ρίχνουμε μέσα τον ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε με καπάκι μέχρι να μαλακώσει το λάχανο. Σουρώνουμε τα υγρά από την κατσαρόλα και βάζουμε τα υγρά να συμπυκνωθούν στο μισό. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο, το λάχανο και το τσάιβς και ανακατεύουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER