Μοσχάρι της προηγούμενης μέρας με κρούστα πατάτας και μπέικον

Μοσχάρι της προηγούμενης μέρας με κρούστα πατάτας και μπέικον

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.5 (24 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το μοσχάρι

  • 900 γρ. μοσχάρι κοκκινιστό, ψαχνό, κομμένο σε μικρά κομμάτια μαζί με τη σάλτσα του
  • 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ, σοταρισμένο
  • 150 γρ. αρακά, βρασμένο
  • αλάτι

Για την πατάτα

  • 1 κιλό πατάτες, με τη φλούδα
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 κρόκους αυγών
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μοσχάρι

Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το κοκκινιστό μοσχάρι, το θυμάρι, το μπέικον και τον αρακά. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν χρειάζεται. Στρώνουμε το μοσχάρι σε ταψί και σκεπάζουμε με την πατάτα φτιάχνοντας ένα σχέδιο της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε μέχρι να κάνει η πατάτα τραγανή κρούστα και να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Για την πατάτα

Ψήνουμε τις πατάτες ολόκληρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, μέχρι να μαλακώσουν. Τις περνάμε από τον μύλο να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε το βούτυρο, αλατίζουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε τους κρόκους και την παρμεζάνα. Τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

Για το μοσχάρι

  • 900 γρ. μοσχάρι κοκκινιστό, ψαχνό, κομμένο σε μικρά κομμάτια μαζί με τη σάλτσα του
  • 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. μπέικον, κομμένο σε μικρά καρέ, σοταρισμένο
  • 150 γρ. αρακά, βρασμένο
  • αλάτι

Για την πατάτα

  • 1 κιλό πατάτες, με τη φλούδα
  • 60 γρ. βούτυρο
  • 2 κρόκους αυγών
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • αλάτι

Για το μοσχάρι

Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε το κοκκινιστό μοσχάρι, το θυμάρι, το μπέικον και τον αρακά. Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε αν χρειάζεται. Στρώνουμε το μοσχάρι σε ταψί και σκεπάζουμε με την πατάτα φτιάχνοντας ένα σχέδιο της αρεσκείας μας. Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο στους 180°C και ψήνουμε μέχρι να κάνει η πατάτα τραγανή κρούστα και να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Για την πατάτα

Ψήνουμε τις πατάτες ολόκληρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C, μέχρι να μαλακώσουν. Τις περνάμε από τον μύλο να γίνουν πουρές. Προσθέτουμε το βούτυρο, αλατίζουμε και σιγά σιγά προσθέτουμε τους κρόκους και την παρμεζάνα. Τοποθετούμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner