Κοτόπουλο με κρούστα από μαγιονέζα και παρμεζάνα

Κοτόπουλο με κρούστα από μαγιονέζα και παρμεζάνα

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.3 (108 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο

  • 600 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς δέρμα
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 220 γρ. μαγιονέζα
  • αλάτι

Για τη σαλάτα ντομάτας

  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 80 γρ. αγγούρι με τη φλούδα, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 3 γρ. βασιλικό, chiffonade
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το κοτόπουλο

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και προσθέστε μια κουταλιά νερό στο μείγμα, εκτός από το κοτόπουλο. Αλατίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές. Τοποθετήστε τα φιλέτα σε λαδόκολλα,  αλείψτε τα με το μείγμα της μαγιονέζας και ψήστε στον φούρνο για 15 λεπτά περίπου. Ψήστε τα φιλέτα μέχρι να πάρουν ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα.

TIP: Στην κρούστα προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά ή βότανα.

Για τη σαλάτα ντομάτας

Αλατίστε και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί. Τοποθετήστε τη salsa ντομάτας για 30 λεπτά στο ψυγείο πριν τη σερβίρετε.

Για το κοτόπουλο

  • 600 γρ. κοτόπουλο στήθος, χωρίς δέρμα
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
  • 220 γρ. μαγιονέζα
  • αλάτι

Για τη σαλάτα ντομάτας

  • 200 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 80 γρ. αγγούρι με τη φλούδα, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 20 γρ. κάπαρη, ψιλοκομμένη
  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 3 γρ. βασιλικό, chiffonade
  • αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το κοτόπουλο

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180°C. Ανακατέψτε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και προσθέστε μια κουταλιά νερό στο μείγμα, εκτός από το κοτόπουλο. Αλατίζουμε τα φιλέτα κοτόπουλου και από τις δύο πλευρές. Τοποθετήστε τα φιλέτα σε λαδόκολλα,  αλείψτε τα με το μείγμα της μαγιονέζας και ψήστε στον φούρνο για 15 λεπτά περίπου. Ψήστε τα φιλέτα μέχρι να πάρουν ωραίο και χρυσαφένιο χρώμα.

TIP: Στην κρούστα προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε μπαχαρικά ή βότανα.

Για τη σαλάτα ντομάτας

Αλατίστε και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί. Τοποθετήστε τη salsa ντομάτας για 30 λεπτά στο ψυγείο πριν τη σερβίρετε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER