Cookies με σοκολάτα και φιστίκια πεκάν

Cookies με σοκολάτα και φιστίκια πεκάν

ΓΙΑ 20 COOKIES ΤΩΝ 40 ΓΡΑΜΜΑΡΙΩΝ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 3.8 (29 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα cookies

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 4 γρ. baking soda
  • 2 γρ. αλάτι
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 85 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 85 γρ. αυγά
  • 225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 45 γρ. φιστίκια πεκάν, ελαφρώς σπασμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα cookies

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τα δύο είδη της ζάχαρης και το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά σταδιακά, περιμένοντας να ομογενοποιηθούν πρώτα προτού βάλουμε το επόμενο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση. Ρίχνουμε τα φιστίκια και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Σ’ ένα ταψί, στρώνουμε χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη. Κόβουμε με το χέρι μπαλάκια ζύμης των 75 γρ. περίπου και τα τοποθετούμε στο ταψί φροντίζοντας να έχουν 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους από κάθε πλευρά, καθώς θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματoς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

Για τα cookies

  • 200 γρ. αλεύρι
  • 4 γρ. baking soda
  • 2 γρ. αλάτι
  • 110 γρ. βούτυρο
  • 110 γρ. ζάχαρη
  • 85 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 85 γρ. αυγά
  • 225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 70%, κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • 45 γρ. φιστίκια πεκάν, ελαφρώς σπασμένα

Για τα cookies

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά υλικά, δηλαδή το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Στον κάδο του μίξερ τοποθετούμε τα δύο είδη της ζάχαρης και το βούτυρο και χτυπάμε με το φτερό στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτουμε τα αυγά σταδιακά, περιμένοντας να ομογενοποιηθούν πρώτα προτού βάλουμε το επόμενο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα στο μίξερ και προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά, περιμένοντας πάλι να ομογενοποιηθεί προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση. Ρίχνουμε τα φιστίκια και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε. Σ’ ένα ταψί, στρώνουμε χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη. Κόβουμε με το χέρι μπαλάκια ζύμης των 75 γρ. περίπου και τα τοποθετούμε στο ταψί φροντίζοντας να έχουν 5 εκ. απόσταση μεταξύ τους από κάθε πλευρά, καθώς θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματoς. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER