Ψωμί μπίρας με μπέικον

Ψωμί μπίρας με μπέικον

ΓΙΑ 1 ΦΟΡΜΑ 32X10 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.9 (21 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το ψωμί μπύρας

  • 30 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 55 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 330 γρ. μπίρα ξανθιά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. πολέντα
  • 245 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 18 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 50 γρ. κρεμμύδι καραμελωμένο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. μπέικον μπρουνουάζ, σοτέ
  • 5 γρ. αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ψωμί μπύρας

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την πολέντα και το αλάτι.

Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, σε υψηλή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε την μπίρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα «στερεά» υλικά σιγά σιγά, περιμένοντας δηλαδή να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση.

Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μείγμα, αλλά όχι παραπάνω.

Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε την παρμεζάνα, το μπέικον και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του ψωμιού.

Αποσύρουμε και τοποθετούμε το ψωμί σε σχάρα για να κρυώσει.

Για το ψωμί μπύρας

  • 30 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 55 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 330 γρ. μπίρα ξανθιά, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γρ. πολέντα
  • 245 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 18 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 50 γρ. κρεμμύδι καραμελωμένο, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. μπέικον μπρουνουάζ, σοτέ
  • 5 γρ. αλάτι

Για το ψωμί μπύρας

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα «στερεά» υλικά, δηλαδή το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την πολέντα και το αλάτι.

Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα, σε υψηλή ταχύτητα, το βούτυρο με τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά.

Προσθέτουμε την μπίρα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Σταματάμε το μίξερ και καθαρίζουμε τα τοιχώματα και τον πάτο του κάδου με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέτουμε τα «στερεά» υλικά σιγά σιγά, περιμένοντας δηλαδή να ομογενοποιηθεί το μείγμα προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση.

Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μείγμα, αλλά όχι παραπάνω.

Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε την παρμεζάνα, το μπέικον και το κρεμμύδι και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής.

Τοποθετούμε σε βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C, μέχρι η κρούστα να γίνει τραγανή και το μαχαίρι μας να βγαίνει καθαρό από το κέντρο του ψωμιού.

Αποσύρουμε και τοποθετούμε το ψωμί σε σχάρα για να κρυώσει.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER