Στρούντελ με μήλο και σταφίδες Στρούντελ με μήλο και σταφίδες

Στρούντελ με μήλο και σταφίδες

ΓΙΑ 8 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (43 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το στρούντελ

  • 700 γρ. πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες ½ εκ. 
  • 50 γρ. σταφίδες 
  • 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα 
  • 70 γρ. ζάχαρη 
  • 5 γρ. κανέλα, τριμμένη
  • 60 γρ.ψημένο στρεζέλ ή μπισκότα, αλεσμένα 
  • 50 γρ. βούτυρο για το μείγμα, λιωμένο 
  • 75 γρ. βούτυρο για τα φύλλα κρούστας, λιωμένο 
  • 4 φύλλα κρούστας 
  • βούτυρο για το άλειμμα των ρολών του στρούντελ 
  • ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το στρούντελ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, τη ζάχαρη, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο. 

Απλώνουμε ένα φύλλο ζύμης με τη μακριά πλευρά προς το μέρος μας. 

Αλείφουμε με το ¼ του λιωμένου βούτυρου και απλώνουμε το ¼ από το τριμμένο μπισκότο. 

Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. 

Κατά μήκος της μακριάς πλευράς απλώνουμε το μισό μείγμα του μήλου, αφήνοντας 2-3 εκ. απόσταση από όλες τις άκρες της ζύμης. Διπλώνουμε τις δύο μακριές πλευρές του φύλλου για να σφραγίσουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σφιχτά ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό. 

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξουμε και δεύτερο ρολό. 

Με πινέλο αλείφουμε τα στρούντελ με λιωμένο βούτυρο. Χαράσσουμε διαγώνια ανά 3 εκ. την επιφάνεια ώστε να σχηματίσουμε 4 κομμάτια σε κάθε ρολό. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C μέχρι να πάρουν τα στρούντελ χρυσαφένιο χρώμα, για 25 λεπτά περίπου. 

Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πριν κόψουμε. 

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε τα στρούντελ ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου. 

Για το στρούντελ

  • 700 γρ. πράσινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες ½ εκ. 
  • 50 γρ. σταφίδες 
  • 50 γρ. καρύδια, χοντροκομμένα 
  • 70 γρ. ζάχαρη 
  • 5 γρ. κανέλα, τριμμένη
  • 60 γρ.ψημένο στρεζέλ ή μπισκότα, αλεσμένα 
  • 50 γρ. βούτυρο για το μείγμα, λιωμένο 
  • 75 γρ. βούτυρο για τα φύλλα κρούστας, λιωμένο 
  • 4 φύλλα κρούστας 
  • βούτυρο για το άλειμμα των ρολών του στρούντελ 
  • ζάχαρη άχνη

VIDEO DIRECTIONS

Για το στρούντελ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, τη ζάχαρη, την κανέλα και το λιωμένο βούτυρο. 

Απλώνουμε ένα φύλλο ζύμης με τη μακριά πλευρά προς το μέρος μας. 

Αλείφουμε με το ¼ του λιωμένου βούτυρου και απλώνουμε το ¼ από το τριμμένο μπισκότο. 

Καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο ζύμης και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία. 

Κατά μήκος της μακριάς πλευράς απλώνουμε το μισό μείγμα του μήλου, αφήνοντας 2-3 εκ. απόσταση από όλες τις άκρες της ζύμης. Διπλώνουμε τις δύο μακριές πλευρές του φύλλου για να σφραγίσουμε τη γέμιση και τυλίγουμε σφιχτά ώστε να σχηματιστεί ένα ρολό. 

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξουμε και δεύτερο ρολό. 

Με πινέλο αλείφουμε τα στρούντελ με λιωμένο βούτυρο. Χαράσσουμε διαγώνια ανά 3 εκ. την επιφάνεια ώστε να σχηματίσουμε 4 κομμάτια σε κάθε ρολό. 

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180⁰C μέχρι να πάρουν τα στρούντελ χρυσαφένιο χρώμα, για 25 λεπτά περίπου. 

Αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς πριν κόψουμε. 

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε τα στρούντελ ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου. 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER