Σπαγγετίνι Μπολονέζ κοτόπουλο με μελιτζάνες και κολοκυθάκια Σπαγγετίνι Μπολονέζ κοτόπουλο με μελιτζάνες και κολοκυθάκια

Σπαγγετίνι Μπολονέζ κοτόπουλο με μελιτζάνες και κολοκυθάκια

Για 4 μερίδες 45 λεπτά
FiveStar: 
Δεν υπάρχουν ψήφοι

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

 

  • 500 γρ. Σπαγγετίνη No10 Χρυσή Σειρά MISKO
  • 600 γρ. μπολονέζ κοτόπουλο
  • 500 γρ. μελιτζάνες φλάσκες, χωρίς φλούδα και κομμένες σε μέτριο καρέ
  • 200 γρ. κολοκύθι, σε μικρό καρέ
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Για τη μπολονέζ κοτόπουλο

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. κιμάς κοτόπουλο από μπούτι
  • 325 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. καρότο, ψιλοκομμένο
  • 35 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. πελτές ντομάτας
  • 5 γρ. κόλιανδρος, σε σκόνη
  • 2 δάφνες
  • 500 γρ. τομάτες, από κονσέρβα, σε κομμάτια
  • 300 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 γρ. ρίγανη αποξηραμένη
  • αλάτι
  • ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

 

Για το πιάτο

Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τη Σπαγγετίνη Νο10 Χρυσή Σειρά MISKO, 2’ λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις μελιτζάνες και αλατίζουμε. Σοτάρουμε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα καστανό σκούρο χρώμα από όλες τις πλευρές για περίπου 4 με 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κολοκύθι και μαγειρεύουμε για 1 με 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά να παραμείνει τραγανό.

Στην κατσαρόλα με τη μπολονέζ κοτόπουλο, ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα ζυμαρικά, τη μελιτζάνα με το κολοκύθι, ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα μέχρι να καλυφθούν όλα τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και τα λαχανικά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα γαρνίροντας με παρμεζάνα και φρέσκο πιπέρι. 

Εναλλακτικά, μπορούμε να σερβίρουμε τη σάλτσα απευθείας πάνω στα ζυμαρικά.

 

* Εάν η σάλτσα είναι πολύ στεγνή προσθέτουμε λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει.

 

Για την μπολονέζ κοτόπουλο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πάρει ο κιμάς ένα έντονο σκούρο καφέ χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 3 με 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον πελτέ, τον κόλιανδρο, τη ντομάτα, το ζωμό κοτόπουλο, τη δάφνη, τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Φέρνουμε σε βρασμό, προσθέτουμε λίγο αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα, για περίπου 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση  με αλάτι και ζάχαρη αν χρειάζεται.

 

Tips:

*Ένας πολύ ταιριαστός συνδυασμός είναι το κύμινο και ο μαραθόσπορος σε σκόνη.

Για το πιάτο

 

  • 500 γρ. Σπαγγετίνη No10 Χρυσή Σειρά MISKO
  • 600 γρ. μπολονέζ κοτόπουλο
  • 500 γρ. μελιτζάνες φλάσκες, χωρίς φλούδα και κομμένες σε μέτριο καρέ
  • 200 γρ. κολοκύθι, σε μικρό καρέ
  • 150 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

 

Για τη μπολονέζ κοτόπουλο

  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 600 γρ. κιμάς κοτόπουλο από μπούτι
  • 325 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. καρότο, ψιλοκομμένο
  • 35 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. πελτές ντομάτας
  • 5 γρ. κόλιανδρος, σε σκόνη
  • 2 δάφνες
  • 500 γρ. τομάτες, από κονσέρβα, σε κομμάτια
  • 300 γρ. ζωμός κοτόπουλου
  • 2 γρ. ρίγανη αποξηραμένη
  • αλάτι
  • ζάχαρη

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

 

Για το πιάτο

Σε μία κατσαρόλα με καλά αλατισμένο νερό βράζουμε τη Σπαγγετίνη Νο10 Χρυσή Σειρά MISKO, 2’ λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας.

Ζεσταίνουμε καλά ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τις μελιτζάνες και αλατίζουμε. Σοτάρουμε τις μελιτζάνες μέχρι να μαλακώσουν και να πάρουν ένα καστανό σκούρο χρώμα από όλες τις πλευρές για περίπου 4 με 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κολοκύθι και μαγειρεύουμε για 1 με 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά να παραμείνει τραγανό.

Στην κατσαρόλα με τη μπολονέζ κοτόπουλο, ρίχνουμε μέσα τα βρασμένα ζυμαρικά, τη μελιτζάνα με το κολοκύθι, ανακατεύουμε με μία τσιμπίδα μέχρι να καλυφθούν όλα τα ζυμαρικά με τη σάλτσα και τα λαχανικά, δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι αν χρειάζεται.

Σερβίρουμε σε βαθιά πιάτα γαρνίροντας με παρμεζάνα και φρέσκο πιπέρι. 

Εναλλακτικά, μπορούμε να σερβίρουμε τη σάλτσα απευθείας πάνω στα ζυμαρικά.

 

* Εάν η σάλτσα είναι πολύ στεγνή προσθέτουμε λίγο νερό από το βράσιμο των ζυμαρικών που έχουμε κρατήσει.

 

Για την μπολονέζ κοτόπουλο

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον κιμά, αλατίζουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας συχνά μέχρι να πάρει ο κιμάς ένα έντονο σκούρο καφέ χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 3 με 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να μυρίσει για περίπου 1 λεπτό. Προσθέτουμε τον πελτέ, τον κόλιανδρο, τη ντομάτα, το ζωμό κοτόπουλο, τη δάφνη, τη ρίγανη και ανακατεύουμε. Φέρνουμε σε βρασμό, προσθέτουμε λίγο αλάτι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή θερμοκρασία ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να δέσει ελαφρώς η σάλτσα, για περίπου 30 λεπτά. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση  με αλάτι και ζάχαρη αν χρειάζεται.

 

Tips:

*Ένας πολύ ταιριαστός συνδυασμός είναι το κύμινο και ο μαραθόσπορος σε σκόνη.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ