Ριζότο γαρίδες "σαγανάκι" Ριζότο γαρίδες "σαγανάκι"

Ριζότο γαρίδες "σαγανάκι"

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.6 (85 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • ριζότο
  • γαρίδες σοτέ
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για το ριζότο

  • 1.200 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 400 γρ. ρύζι για ριζότο (arborio, carnarolli)
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κρασί λευκό
  • 12 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 300 γρ. σάλτσα ντομάτα
  • 60 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. ντομάτα φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. ούζο
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 60 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 50 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

Για τις γαρίδες σοτέ

  • 4 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες, με κεφάλι και ουρά
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σερβίρουμε το ριζότο γαρνίροντας με τις ολόκληρες γαρίδες και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για το ριζότο

Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια της παρασκευής.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2’ με 3’ λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και αφήνοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση κάθε φορά, ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε το βράσιμο να είναι μεν χαμηλό, αλλά υπαρκτό. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ρίχνουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente, προσθέτουμε τις κομμένες γαρίδες, τη σάλτσα ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες, την φρέσκια ντομάτα και τις κομμένες γαρίδες και μαγειρεύουμε μέχρι να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, τη φέτα, το ούζο  και τα μυρωδικά.

 

Για τις γαρίδες σοτέ

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

 

Για το πιάτο

  • ριζότο
  • γαρίδες σοτέ
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Για το ριζότο

  • 1.200 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 400 γρ. ρύζι για ριζότο (arborio, carnarolli)
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. κρασί λευκό
  • 12 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 300 γρ. σάλτσα ντομάτα
  • 60 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. ντομάτα φρέσκια, ψιλοκομμένη
  • 50 γρ. ούζο
  • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 60 γρ. βούτυρο φρέσκο
  • 50 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι

Για τις γαρίδες σοτέ

  • 4 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες, με κεφάλι και ουρά
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι

VIDEO DIRECTIONS

Για το πιάτο

Σερβίρουμε το ριζότο γαρνίροντας με τις ολόκληρες γαρίδες και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Για το ριζότο

Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια της παρασκευής.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2’ με 3’ λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και αφήνοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση κάθε φορά, ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε το βράσιμο να είναι μεν χαμηλό, αλλά υπαρκτό. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ρίχνουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente, προσθέτουμε τις κομμένες γαρίδες, τη σάλτσα ντομάτας, τις λιαστές ντομάτες, την φρέσκια ντομάτα και τις κομμένες γαρίδες και μαγειρεύουμε μέχρι να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα, τη φέτα, το ούζο  και τα μυρωδικά.

 

Για τις γαρίδες σοτέ

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner