Σαλάτα με στήθος κοτόπουλου σοτέ, σάλτσα τυριού και τραγανά κρουτόν

Σαλάτα με στήθος κοτόπουλου σοτέ, σάλτσα τυριού και τραγανά κρουτόν

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.9 (22 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα κρουτόν με σκόρδο και καπνιστή πάπρικα

  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. βούτυρο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ψωμί για τοστ, σε κύβους
  • 2 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι

Για το κοτόπουλο σοτέ

  • 150 γρ. στήθος κοτόπουλο, σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. άλμη   
  • 20 γρ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα μπλε τυριού

  • 60 γρ. μπλε τυρί
  • 240 γρ. μαγιονέζα
  • 120 γρ. γιαούρτι
  • 90 μλ. ξινόγαλο
  • 45 μλ. γάλα
  • 8 γρ. χυμός λεμόνι
  • 15 γρ. κρεμμύδι
  • 3 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

  • 200 γρ. μαρούλι άϊσμπεργκ, χοντροκομμένο
  • 100 γρ. σάλτσα μπλε τυριού 
  • 60 γρ. αβοκάντο, σε μικρά καρέ
  • 30 γρ. σέλερι, σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. ντοματίνια, σε τέταρτα
  • 25 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε λεπτές πλάγιες φέτες
  • 20 γρ. μπέικον ψημένο, σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. κρουτόν με σκόρδο και καπνιστή πάπρικα 
  • κοτόπουλο σοτέ 
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα κρουτόν με σκόρδο και καπνιστή πάπρικα

Τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το σκόρδο σε μια μικρή κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να αφήσει το σκόρδο το άρωμα του. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει και αναμειγνύουμε με το ψωμί και την πάπρικα. Τοποθετούμε το μείγμα του ψωμιού σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε στους 180° C μέχρι τα κρουτόν να γίνουν τραγανά.

Για το κοτόπουλο σοτέ

Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με την άλμη και διατηρούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Σουρώνουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε καλά. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα εξωτερικά και να ψηθούν εσωτερικά.

Για τη σάλτσα μπλε τυριού

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο ενός μπλέντερ και αναμειγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μαρούλι και τη σάλτσα του τυριού.

Αλατίζουμε και σερβίρουμε το μαρούλι σ' ένα πιάτο.

Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά πάνω στο μαρούλι σε σειρές, το ένα δίπλα από το άλλο. Αλατίζουμε, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε.

Για τα κρουτόν με σκόρδο και καπνιστή πάπρικα

  • 10 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. βούτυρο
  • 5 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 250 γρ. ψωμί για τοστ, σε κύβους
  • 2 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι

Για το κοτόπουλο σοτέ

  • 150 γρ. στήθος κοτόπουλο, σε λεπτές φέτες
  • 150 γρ. άλμη   
  • 20 γρ. ελαιόλαδο

Για τη σάλτσα μπλε τυριού

  • 60 γρ. μπλε τυρί
  • 240 γρ. μαγιονέζα
  • 120 γρ. γιαούρτι
  • 90 μλ. ξινόγαλο
  • 45 μλ. γάλα
  • 8 γρ. χυμός λεμόνι
  • 15 γρ. κρεμμύδι
  • 3 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τη σαλάτα

  • 200 γρ. μαρούλι άϊσμπεργκ, χοντροκομμένο
  • 100 γρ. σάλτσα μπλε τυριού 
  • 60 γρ. αβοκάντο, σε μικρά καρέ
  • 30 γρ. σέλερι, σε λεπτές φέτες
  • 100 γρ. ντοματίνια, σε τέταρτα
  • 25 γρ. κρεμμύδι φρέσκο, σε λεπτές πλάγιες φέτες
  • 20 γρ. μπέικον ψημένο, σε μικρά καρέ
  • 20 γρ. κρουτόν με σκόρδο και καπνιστή πάπρικα 
  • κοτόπουλο σοτέ 
  • αλάτι

Για τα κρουτόν με σκόρδο και καπνιστή πάπρικα

Τοποθετούμε το ελαιόλαδο, το βούτυρο και το σκόρδο σε μια μικρή κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να αφήσει το σκόρδο το άρωμα του. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη να κρυώσει και αναμειγνύουμε με το ψωμί και την πάπρικα. Τοποθετούμε το μείγμα του ψωμιού σε ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Ψήνουμε στους 180° C μέχρι τα κρουτόν να γίνουν τραγανά.

Για το κοτόπουλο σοτέ

Μαρινάρουμε το κοτόπουλο με την άλμη και διατηρούμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Σουρώνουμε το κοτόπουλο και το στεγνώνουμε καλά. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα εξωτερικά και να ψηθούν εσωτερικά.

Για τη σάλτσα μπλε τυριού

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον κάδο ενός μπλέντερ και αναμειγνύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Για τη σαλάτα

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το μαρούλι και τη σάλτσα του τυριού.

Αλατίζουμε και σερβίρουμε το μαρούλι σ' ένα πιάτο.

Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά πάνω στο μαρούλι σε σειρές, το ένα δίπλα από το άλλο. Αλατίζουμε, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και σερβίρουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner