![Tips](https://www.yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/menu_image/public/menuimage/_mg_0694_copy.jpg?itok=yZF622i0)
![ΤΥΡΙ ΜΠΛΕ (blue cheese)](https://www.yiannislucacos.gr/sites/default/files/styles/head_image_960x600/public/ingredient311_tyrible.jpg?itok=Cup5kebt)
Ημίσκληρο τυρί που ωριμάζει με εσωτερική ανάπτυξη μυκήτων. Παράγεται, ανάλογα με το είδος, από πρόβειο ή αγελαδινό γάλα. Τέτοιου είδους τυρί από διάφορα μέρη του κόσμου είναι: το ροκφόρ από τη Γαλλία, η γκοργκοτζόλα από την Ιταλία, το στίλτον από τη Βρετανία και το καμπράλες από την Ισπανία.