Καλαμάρι πανέ με σάλτσα ρομέσκο

Καλαμάρι πανέ με σάλτσα ρομέσκο

4 μερίδες
FiveStar: 
Average: 4 (8 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το καλαμάρι πανέ

  • 190 γρ. καλαμάρι καθαρισμένο
  • 100 γρ. ασπράδι αυγού
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 115 γρ. πάνκο
  • 1 γρ. μαραθόσπορος
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ρομέσκο (για 200 γρ)

  • 60  γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. ψωμί
  • 60 γρ. κρεμμύδι, σε καρέ
  • 250 γρ. ντομάτα, σε καρέ
  • 6 γρ. σκόρδο
  • 2 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψητή
  • 20 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο
  • 5 γρ. ξύδι
  • 1 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το καλαμάρι πανέ

Στεγνώνουμε το καλαμάρι σε απορροφητικό χαρτί . Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε  το αλεύρι και το μαραθόσπορο. Αλατίζουμε  το καλαμάρι και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι , μετά από το ασπράδι και ύστερα από το πάνκο .
Μαγειρεύουμε σε τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αποσύρουμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα ρομέσκο (για 200 γρ)

Σ’ ένα τηγάνι, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε το ψωμί μέχρι να πάρει ωραίο, έντονο χρώμα.  Αποσύρουμε και καθαρίζουμε το τηγάνι αν χρειάζεται. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο  και το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Ύστερα ρίχνουμε τη ντομάτα,  μαγειρεύοντάς την  σε έντονη φωτιά ώστε να χάσει τα υγρά της και να ξεκινήσει να κολλάει στο τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο , τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ, όπου προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα χτυπάμε όλα μαζί,  μέχρι να έχουμε μία πηχτή σάλτσα.

Για το καλαμάρι πανέ

  • 190 γρ. καλαμάρι καθαρισμένο
  • 100 γρ. ασπράδι αυγού
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 115 γρ. πάνκο
  • 1 γρ. μαραθόσπορος
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα ρομέσκο (για 200 γρ)

  • 60  γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. ψωμί
  • 60 γρ. κρεμμύδι, σε καρέ
  • 250 γρ. ντομάτα, σε καρέ
  • 6 γρ. σκόρδο
  • 2 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. πιπεριά κόκκινη, ψητή
  • 20 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο
  • 5 γρ. ξύδι
  • 1 γρ. πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι

Για το καλαμάρι πανέ

Στεγνώνουμε το καλαμάρι σε απορροφητικό χαρτί . Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε  το αλεύρι και το μαραθόσπορο. Αλατίζουμε  το καλαμάρι και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι , μετά από το ασπράδι και ύστερα από το πάνκο .
Μαγειρεύουμε σε τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αποσύρουμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα ρομέσκο (για 200 γρ)

Σ’ ένα τηγάνι, προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και μαγειρεύουμε το ψωμί μέχρι να πάρει ωραίο, έντονο χρώμα.  Αποσύρουμε και καθαρίζουμε το τηγάνι αν χρειάζεται. Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο  και το κρεμμύδι και το μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει. Ύστερα ρίχνουμε τη ντομάτα,  μαγειρεύοντάς την  σε έντονη φωτιά ώστε να χάσει τα υγρά της και να ξεκινήσει να κολλάει στο τηγάνι. Προσθέτουμε το σκόρδο , τη ζάχαρη και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ, όπου προσθέτουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Τα χτυπάμε όλα μαζί,  μέχρι να έχουμε μία πηχτή σάλτσα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner