Για την ομελέτα
Για την κάθε ομελέτα, χτυπάμε καλά 3 αυγά και αλατίζουμε.
Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε το βούτυρο, γέρνοντας ελαφρά το τηγάνι ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια με λίπος.
Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και τα ανακατεύουμε με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού, ή με ξύλινη κουτάλα ή με σπάτουλα σιλικόνης. Κουνάμε το σκεύος και την κουτάλα ταυτόχρονα, μέχρι να σφίξει ελαφρώς η ομελέτα.
Στη συνέχεια, απλώνουμε ομοιόμορφα τα αυγά στο τηγάνι και αφήνουμε να μαγειρευτούν χωρίς να ανακατεύουμε. Γέρνουμε το σκεύος και περνάμε ένα πιρούνι περιμετρικά κάτω από το χείλος της ομελέτας για να σιγουρευτούμε ότι δεν έχει κολλήσει. Γλιστράμε την ομελέτα προς το μπροστινό μέρος του τηγανιού και με ένα πιρούνι ή με ξύλινη κουτάλα διπλώνουμε προς το κέντρο της.
Από το τηγάνι τη γυρνάμε ανάποδα σε πιάτο. Το τέλειο σχήμα της τυλιχτής ομελέτας πρέπει να είναι οβάλ.
Για τη γέμιση της ομελέτας
Για γέμιση στην ομελέτα μας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε οποιοδήποτε υλικό της αρεσκείας μας, όπως τυρί, λαχανικά, αρωματικά, αλλαντικά κτλ.
Η γέμιση θα πρέπει να προστεθεί στα αυγά αφού τα αφήσουμε να μαγειρευτούν χωρίς ανακάτεμα και προτού διπλώσουμε την ομελέτα.
Σχόλια