Κουνελοπιτάκι με γραβιέρα και εστραγκόν

Κουνελοπιτάκι με γραβιέρα και εστραγκόν

ΓΙΑ 15 ΤΡΙΓΩΝΑ 120 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.9 (14 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. κουνέλι, μαγειρεμένο και ξεψαχνισμένο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μαυροδάφνη
  • 2 γρ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι

Για το τύλιγμα

  • 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 300 γρ. φύλλο κρούστας
  • 2 αυγά, χτυπημένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, βάζουμε τη μαυροδάφνη. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε το εστραγκόν, τη γραβιέρα και το μαγειρεμένο κουνέλι. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε.

Για το τύλιγμα

Κόβουμε το φύλλο σε 30 λωρίδες πλάτους 12 εκ. περίπου και τοποθετούμε μια λωρίδα στον πάγκο εργασίας, βάζοντας μπροστά μας την κοντή πλευρά. Βουτυρώνουμε με το πινέλο όλο το μήκος της, σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο και βουτυρώνουμε και αυτό. Κρατάμε τις υπόλοιπες λωρίδες σκεπασμένες με ένα πανί. Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση, 40 γρ. περίπου, αριστερά, στο κάτω μέρος του φύλλου. Σηκώνουμε την αριστερή γωνία πάνω από τη γέμιση και τη φέρνουμε να ακουμπήσει την άλλη πλευρά του φύλλου, ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο. Στη συνέχεια, σηκώνουμε τη γωνία που βρίσκεται κοντά μας και διπλώνουμε προς τα επάνω, ώστε να σχηματιστεί και πάλι ένα τρίγωνο. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο, μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της λωρίδας. Αλείφουμε το τρίγωνο με αυγό και το τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση και να έχουμε φτιάξει 15 τρίγωνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C περίπου για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό.

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. κουνέλι, μαγειρεμένο και ξεψαχνισμένο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. μαυροδάφνη
  • 2 γρ. εστραγκόν, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • αλάτι

Για το τύλιγμα

  • 120 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 300 γρ. φύλλο κρούστας
  • 2 αυγά, χτυπημένα

Για τη γέμιση

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και, μόλις μυρίσει, βάζουμε τη μαυροδάφνη. Δυναμώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθούν εντελώς τα υγρά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτουμε το εστραγκόν, τη γραβιέρα και το μαγειρεμένο κουνέλι. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε.

Για το τύλιγμα

Κόβουμε το φύλλο σε 30 λωρίδες πλάτους 12 εκ. περίπου και τοποθετούμε μια λωρίδα στον πάγκο εργασίας, βάζοντας μπροστά μας την κοντή πλευρά. Βουτυρώνουμε με το πινέλο όλο το μήκος της, σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο και βουτυρώνουμε και αυτό. Κρατάμε τις υπόλοιπες λωρίδες σκεπασμένες με ένα πανί. Τοποθετούμε λίγη από τη γέμιση, 40 γρ. περίπου, αριστερά, στο κάτω μέρος του φύλλου. Σηκώνουμε την αριστερή γωνία πάνω από τη γέμιση και τη φέρνουμε να ακουμπήσει την άλλη πλευρά του φύλλου, ώστε να σχηματιστεί ένα τρίγωνο. Στη συνέχεια, σηκώνουμε τη γωνία που βρίσκεται κοντά μας και διπλώνουμε προς τα επάνω, ώστε να σχηματιστεί και πάλι ένα τρίγωνο. Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο, μέχρι να φτάσουμε στο τέλος της λωρίδας. Αλείφουμε το τρίγωνο με αυγό και το τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση και να έχουμε φτιάξει 15 τρίγωνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C περίπου για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο και να γίνει τραγανό.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER