Για την τριφτή πατάτα
Τοποθετούμε την τριμμένη πατάτα σ' ένα πανί κουζίνας και στύβουμε καλά, ώστε ν' απομακρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερη υγρασία. Αλατίζουμε τις πατάτες.
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο και το μισό βούτυρο.
Στρώνουμε τη μισή ποσότητα της τριμμένης πατάτας, καλύπτοντας ομοιόμορφα όλη την επιφάνεια του τηγανιού.
Προσθέτουμε το θυμάρι και σκεπάζουμε με την υπόλοιπη πατάτα, στρώνοντας πάλι ομοιόμορφα.
Βρέχουμε την επιφάνεια της πατάτας με λίγο από το ελαιόλαδο και το βούτυρο και ρίχνουμε το υπόλοιπο στις άκρες του τηγανιού.
Μαγειρεύουμε μέχρι η επιφάνεια της πατάτας να γίνει τραγανή και χρυσαφένια.
Γυρίζουμε πλευρά και μαγειρεύουμε μέχρι και αυτή να γίνει τραγανή και χρυσαφένια.
Σχόλια