Πράσα ποσέ με σύγκλινο και βινεγκρέτ με σινάπι Πράσα ποσέ με σύγκλινο και βινεγκρέτ με σινάπι

Πράσα ποσέ με σύγκλινο και βινεγκρέτ με σινάπι

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 60 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.1 (11 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για τα πράσα και το τελείωμα του πιάτου

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. λευκό κρασί
  • 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 1 κιλό πράσα, το άσπρο μέρος, κομμένο σε κομμάτια μήκους 3 εκ.
  • 10 γρ. θυμάρι
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ

  • 20 γρ. μουστάρδα με σινάπι
  • 40 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 160 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα πράσα και το τελείωμα του πιάτου

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σύγκλινο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό, το βούτυρο, τα πράσα και το θυμάρι. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα. Σερβίρουμε περιχύνοντας με τη βινεγκρέτ.

Για τη βινεγκρέτ

Τοποθετούμε τη μουστάρδα και το ξίδι στον κάδο του μίξερ. Ξεκινάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το τσάιβς και ανακατεύουμε με κουτάλι.

Για τα πράσα και το τελείωμα του πιάτου

  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. σύγκλινο, κομμένο σε μικρά καρέ
  • 40 γρ. λευκό κρασί
  • 200 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 1 κιλό πράσα, το άσπρο μέρος, κομμένο σε κομμάτια μήκους 3 εκ.
  • 10 γρ. θυμάρι
  • αλάτι

Για τη βινεγκρέτ

  • 20 γρ. μουστάρδα με σινάπι
  • 40 γρ. ξίδι λευκού κρασιού
  • 160 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • αλάτι

Για τα πράσα και το τελείωμα του πιάτου

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σύγκλινο. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον ζωμό, το βούτυρο, τα πράσα και το θυμάρι. Αλατίζουμε, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα πράσα. Σερβίρουμε περιχύνοντας με τη βινεγκρέτ.

Για τη βινεγκρέτ

Τοποθετούμε τη μουστάρδα και το ξίδι στον κάδο του μίξερ. Ξεκινάμε το μίξερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το τσάιβς και ανακατεύουμε με κουτάλι.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER