Πίτα-Πίτσα με λαχανικά & κατσικίσιο τυρί Πίτα-Πίτσα με λαχανικά & κατσικίσιο τυρί

Πίτα-Πίτσα με λαχανικά & κατσικίσιο τυρί

ΓΙΑ 12 ΠΙΤΕΣ-ΠΙΤΣΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 5 (18 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για την πίτα-πίτσα

  • 12 πίτες για σουβλάκι, μικρές
  • 180 γρ. κρεμμύδια, σε καρέ
  • 300 γρ. κολοκύθια πράσινα, σε μεσαίο καρέ
  • 200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, σε φέτες
  • 200 γρ.  πιπεριές κόκκινες, σε μεσάιο καρέ
  • 200 γρ.  πιπεριές κίτρινες, σε μεσαίο καρέ 
  • 400 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 250 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • ελαιόλαδο
  • ρόκα
  • κρέμα μπαλσάμικο
  • ρίγανη φρέσκια
  • μαύρο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

VIDEO DIRECTIONS

Για την πίτα-πίτσα

Σε ένα καυτό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αλατίζουμε προσθέτουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα κολοκύθια και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και αλάτι αν χρειάζεται. Μαγειρεύουμε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν ελαφρώς άλλα να παραμείνουν τραγανά. Αποσύρουμε τα λαχανικά σ’ ένα σκεύος.

Σ’ ένα ταψί απλώνουμε τις πίτες. Απλώνουμε μια στρώση σάλτσας στην κάθε πίτα, συνεχίζουμε με τα λαχανικά, το κατσικίσιο τυρί και τη φρέσκια ρίγανη. Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρουν ωραίο χρώμα οι πίτσες.

Προτού σερβίρουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, περιχύνουμε με κρέμα μπαλσάμικο και γαρνίρουμε με τη ρόκα.

 

Tip: Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει το κατσικίσιο τυρί, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φέτα.

Για την πίτα-πίτσα

  • 12 πίτες για σουβλάκι, μικρές
  • 180 γρ. κρεμμύδια, σε καρέ
  • 300 γρ. κολοκύθια πράσινα, σε μεσαίο καρέ
  • 200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, σε φέτες
  • 200 γρ.  πιπεριές κόκκινες, σε μεσάιο καρέ
  • 200 γρ.  πιπεριές κίτρινες, σε μεσαίο καρέ 
  • 400 γρ. κατσικίσιο τυρί
  • 250 γρ. σάλτσα ντομάτας
  • ελαιόλαδο
  • ρόκα
  • κρέμα μπαλσάμικο
  • ρίγανη φρέσκια
  • μαύρο πιπέρι

VIDEO DIRECTIONS

Για την πίτα-πίτσα

Σε ένα καυτό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα. Αλατίζουμε προσθέτουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. Συνεχίζουμε προσθέτοντας τα κολοκύθια και μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά ακόμα. Προσθέτουμε ελαιόλαδο και αλάτι αν χρειάζεται. Μαγειρεύουμε μέχρι τα λαχανικά να μαλακώσουν ελαφρώς άλλα να παραμείνουν τραγανά. Αποσύρουμε τα λαχανικά σ’ ένα σκεύος.

Σ’ ένα ταψί απλώνουμε τις πίτες. Απλώνουμε μια στρώση σάλτσας στην κάθε πίτα, συνεχίζουμε με τα λαχανικά, το κατσικίσιο τυρί και τη φρέσκια ρίγανη. Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να λιώσει το τυρί και να πάρουν ωραίο χρώμα οι πίτσες.

Προτού σερβίρουμε, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, περιχύνουμε με κρέμα μπαλσάμικο και γαρνίρουμε με τη ρόκα.

 

Tip: Σε περίπτωση που δεν σας αρέσει το κατσικίσιο τυρί, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με φέτα.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER