Γλώσσα μοσχαρίσια με φινόκιο και κρέμα μαϊντανού

Γλώσσα μοσχαρίσια με φινόκιο και κρέμα μαϊντανού

Για 4 μερίδες 120 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.8 (11 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το πιάτο

  • 240 γρ. μοσχαρίσια γλώσσα μπρεζέ
  • 180 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. κρέμα μαϊντανού
  • 12 γρ. λάδι τσάιβς
  • 5 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. χυμό λεμόνι
  • 2 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 120 γρ. γιαούρτι 10%
  • αλάτι

Για την κρέμα μαϊντανού

  • 50 γρ. ψωμί χωριάτικο, χωρίς κόρα τριμμένο
  • 10 γρ. μουστάρδα dijon
  • 15 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. χυμό λεμόνι
  • 5 γρ. πάνκο
  • 20 γρ. νερό
  • αλάτι

Για τη μοσχαρίσια γλώσσα

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. καρότο, κομμένο σε μέτρια καρέ
  • 40 γρ. πράσο, κομμένο σε μέτρια καρέ
  • 75 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια καρέ
  • 40 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. πιπέρι κόκκους
  • 15 γρ. λέμον γκρας
  • 750 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 750 γρ. μοσχαρίσια γλώσσα
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 5 γρ. θυμάρι, καθαρισμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το πιάτο

Σε ένα μπολ μαρινάρουμε το φινόκιο με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι και τον μαϊντανό. Αλατίζουμε και σερβίρουμε με τη γλώσσα μπρεζέ, το γιαούρτι και την κρέμα μαϊντανού.

Για την κρέμα μαϊντανού

Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε το ψωμί, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό, το πάνκο, τον χυμό λεμόνι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή πάστα. Τέλος, προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά μέχρι να αποκτήσουμε την υφή που θέλουμε. Αλατίζουμε και αραιώνουμε με το κρύο νερό μέχρι η κρέμα να έχει την υφή πουρέ.

Για τη μοσχαρίσια γλώσσα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ιδρώνουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο, σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό, το θυμάρι, το λέμον γκρας, και τους κόκκους πιπέρι, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγο ακόμα. Προσθέτουμε τη γλώσσα στην κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό, τη σκεπάζουμε με ένα καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Αποσύρουμε τη γλώσσα από τη φωτιά και όσο είναι ακόμα ζεστή αφαιρούμε την εξωτερική της μεμβράνη. Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένη.

Για το πιάτο

  • 240 γρ. μοσχαρίσια γλώσσα μπρεζέ
  • 180 γρ. φινόκιο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. κρέμα μαϊντανού
  • 12 γρ. λάδι τσάιβς
  • 5 γρ. ελαιόλαδο
  • 2 γρ. χυμό λεμόνι
  • 2 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 120 γρ. γιαούρτι 10%
  • αλάτι

Για την κρέμα μαϊντανού

  • 50 γρ. ψωμί χωριάτικο, χωρίς κόρα τριμμένο
  • 10 γρ. μουστάρδα dijon
  • 15 γρ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ. χυμό λεμόνι
  • 5 γρ. πάνκο
  • 20 γρ. νερό
  • αλάτι

Για τη μοσχαρίσια γλώσσα

  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. καρότο, κομμένο σε μέτρια καρέ
  • 40 γρ. πράσο, κομμένο σε μέτρια καρέ
  • 75 γρ. κρεμμύδι, κομμένο σε μέτρια καρέ
  • 40 γρ. σκόρδο, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. πιπέρι κόκκους
  • 15 γρ. λέμον γκρας
  • 750 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 750 γρ. μοσχαρίσια γλώσσα
  • 50 γρ. κρασί λευκό
  • 5 γρ. θυμάρι, καθαρισμένο

Για το πιάτο

Σε ένα μπολ μαρινάρουμε το φινόκιο με το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι και τον μαϊντανό. Αλατίζουμε και σερβίρουμε με τη γλώσσα μπρεζέ, το γιαούρτι και την κρέμα μαϊντανού.

Για την κρέμα μαϊντανού

Σε ένα μπλέντερ τοποθετούμε το ψωμί, τη μουστάρδα, τον μαϊντανό, το πάνκο, τον χυμό λεμόνι και το ελαιόλαδο και τα χτυπάμε μέχρι να δημιουργηθεί μια πηχτή πάστα. Τέλος, προσθέτουμε το νερό σιγά σιγά μέχρι να αποκτήσουμε την υφή που θέλουμε. Αλατίζουμε και αραιώνουμε με το κρύο νερό μέχρι η κρέμα να έχει την υφή πουρέ.

Για τη μοσχαρίσια γλώσσα

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ιδρώνουμε το καρότο, το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο, σβήνουμε με κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό, το θυμάρι, το λέμον γκρας, και τους κόκκους πιπέρι, συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγο ακόμα. Προσθέτουμε τη γλώσσα στην κατσαρόλα, φέρνουμε σε βρασμό, τη σκεπάζουμε με ένα καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσει αρκετά. Αποσύρουμε τη γλώσσα από τη φωτιά και όσο είναι ακόμα ζεστή αφαιρούμε την εξωτερική της μεμβράνη. Αφήνουμε να κρυώσει και διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένη.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner