Picanha Black Angus σοτέ με άρωμα από σκόρδο και θυμάρι

Picanha Black Angus σοτέ με άρωμα από σκόρδο και θυμάρι

ΓΙΑ 2 ΜΕΡΙΔΕΣ
FiveStar: 
Average: 4.7 (22 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το μοσχάρι

  • 400 γρ. Picanha Black Angus, καθαρισμένη από το περιττό λίπος.
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ.  σκόρδο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 2 γρ. θυμάρι
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το μοσχάρι

Αλατίζουμε το κρέας  και από τις 2 πλευρές. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Γυρίζουμε πλευρά, χαμηλώνουμε θερμοκρασία και σοτάρουμε μέχρι να φτάσει το εσωτερικό του κρέατος στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι  και το βούτυρο και αφού λιώσει, με ένα κουτάλι βρέχουμε το κρέας για 1-2 λεπτά.

Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά εκτός φωτιάς και κόβουμε σε αρκετά λεπτές φέτες. Σερβίρουμε με τους χυμούς που έχουν απομείνει στο τηγάνι.
 

Για το μοσχάρι

  • 400 γρ. Picanha Black Angus, καθαρισμένη από το περιττό λίπος.
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 10 γρ.  σκόρδο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. ζωμός κοτόπουλο
  • 2 γρ. θυμάρι
  • αλάτι

Για το μοσχάρι

Αλατίζουμε το κρέας  και από τις 2 πλευρές. 

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Γυρίζουμε πλευρά, χαμηλώνουμε θερμοκρασία και σοτάρουμε μέχρι να φτάσει το εσωτερικό του κρέατος στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι  και το βούτυρο και αφού λιώσει, με ένα κουτάλι βρέχουμε το κρέας για 1-2 λεπτά.

Αφήνουμε το κρέας να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά εκτός φωτιάς και κόβουμε σε αρκετά λεπτές φέτες. Σερβίρουμε με τους χυμούς που έχουν απομείνει στο τηγάνι.
 

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

@Yiannis Lucacos

INSTAGRAM FEED

FOLLOW ON INSTAGRAM

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ NEWSLETTER