Κοτόπουλο σοτέ με σπαράγγια και σάλτσα με λιαστές ντομάτες και κάπαρη Κοτόπουλο σοτέ με σπαράγγια και σάλτσα με λιαστές ντομάτες και κάπαρη

Κοτόπουλο σοτέ με σπαράγγια και σάλτσα με λιαστές ντομάτες και κάπαρη

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ 45 λεπτά
FiveStar: 
Average: 4.4 (30 votes)

ΥΛΙΚΑ

Για το κοτόπουλο και τη σάλτσα

  • 600 γρ. στήθος κοτόπουλο με πέτσα (4 τεμ.)
  • 400 γρ. μπούτια κοτόπουλο με πέτσα (4 τεμ.)
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 20 γρ. χυμό λεμόνι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 30 γρ. κάπαρη
  • 60 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. βούτυρο

Για τις πατάτες και τα σπαράγγια

  • 250 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα
  • 400 γρ. πατάτες γαλλικές
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. σκόρδο σε σκελίδες
  • 3 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 6 κλωνάρια θυμάρι
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το κοτόπουλο και τη σάλτσα

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές και τοποθετούμε στο τηγάνι από τη μεριά της πέτσας (αν χρειάζεται, χρησιμοποιούμε και δεύτερο τηγάνι). Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα το κοτόπουλο, το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C και μαγειρεύουμε μέχρι να κάνει τραγανή κρούστα από τη μεριά της πέτσας, να ψηθεί εσωτερικά, αλλά να παραμείνει ζουμερό. Βγάζουμε το τηγάνι από το φούρνο, αποσύρουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος και το διατηρούμε ζεστό. Πετάμε τα λίπη από το τηγάνι, το επαναφέρουμε σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και ιδρώνουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει, για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το ζωμό. Αφήνουμε το ζωμό να βράσει ώστε να συμπυκνωθεί στο μισό και τότε προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, το ξύσμα, τις λιαστές ντομάτες και την κάππαρη. Βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να έρθει η σάλτσα στην πυκνότητα της αρεσκείας μας και προσθέτουμε τα βότανα και το βούτυρο ανακατεύοντας για να ομογενοποιηθεί. Σερβίρουμε με το κοτόπουλο και το συνοδευτικό.

Για τις πατάτες και τα σπαράγγια

Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί με το μισό ελαιόλαδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Αλατίζουμε και σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν και τις κόβουμε στη μέση. Φέρνουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό σε βρασμό, προσθέτουμε αρκετό αλάτι και βράζουμε τα σπαράγγια. Κρυώνουμε σε νερό με πάγο, στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και διατηρούμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες από την κομμένη πλευρά χωρίς να τις γυρίσουμε, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο, τα σπαράγγια και το βούτυρο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Αφαιρούμε το σκόρδο και σερβίρουμε.

Για το κοτόπουλο και τη σάλτσα

  • 600 γρ. στήθος κοτόπουλο με πέτσα (4 τεμ.)
  • 400 γρ. μπούτια κοτόπουλο με πέτσα (4 τεμ.)
  • 60 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο
  • 100 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. ζωμό κοτόπουλο
  • 20 γρ. χυμό λεμόνι
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 30 γρ. κάπαρη
  • 60 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 10 γρ. θυμάρι, ψιλοκομμένο
  • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. βούτυρο

Για τις πατάτες και τα σπαράγγια

  • 250 γρ. σπαράγγια, καθαρισμένα
  • 400 γρ. πατάτες γαλλικές
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 10 γρ. σκόρδο σε σκελίδες
  • 3 κλωνάρια δεντρολίβανο
  • 6 κλωνάρια θυμάρι
  • αλάτι

Για το κοτόπουλο και τη σάλτσα

Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το μισό ελαιόλαδο. Αλατίζουμε το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές και τοποθετούμε στο τηγάνι από τη μεριά της πέτσας (αν χρειάζεται, χρησιμοποιούμε και δεύτερο τηγάνι). Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα το κοτόπουλο, το τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C και μαγειρεύουμε μέχρι να κάνει τραγανή κρούστα από τη μεριά της πέτσας, να ψηθεί εσωτερικά, αλλά να παραμείνει ζουμερό. Βγάζουμε το τηγάνι από το φούρνο, αποσύρουμε το κοτόπουλο σε ένα σκεύος και το διατηρούμε ζεστό. Πετάμε τα λίπη από το τηγάνι, το επαναφέρουμε σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και ιδρώνουμε ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσει, για 5 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μυρίσει σβήνουμε με το ζωμό. Αφήνουμε το ζωμό να βράσει ώστε να συμπυκνωθεί στο μισό και τότε προσθέτουμε το χυμό λεμόνι, το ξύσμα, τις λιαστές ντομάτες και την κάππαρη. Βράζουμε για λίγα λεπτά ακόμη μέχρι να έρθει η σάλτσα στην πυκνότητα της αρεσκείας μας και προσθέτουμε τα βότανα και το βούτυρο ανακατεύοντας για να ομογενοποιηθεί. Σερβίρουμε με το κοτόπουλο και το συνοδευτικό.

Για τις πατάτες και τα σπαράγγια

Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα ταψί με το μισό ελαιόλαδο, το θυμάρι και το δεντρολίβανο. Αλατίζουμε και σκεπάζουμε με ένα αλουμινόχαρτο. Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150°C μέχρι να μαλακώσουν. Αφήνουμε τις πατάτες να κρυώσουν και τις κόβουμε στη μέση. Φέρνουμε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό σε βρασμό, προσθέτουμε αρκετό αλάτι και βράζουμε τα σπαράγγια. Κρυώνουμε σε νερό με πάγο, στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και διατηρούμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις πατάτες από την κομμένη πλευρά χωρίς να τις γυρίσουμε, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο, τα σπαράγγια και το βούτυρο και σοτάρουμε για λίγα λεπτά ακόμη. Αφαιρούμε το σκόρδο και σερβίρουμε.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner