Crispy chicken burger με σαλάτα "coleslaw" και πικάντικη σάλτσα γιουρτιού

Crispy chicken burger με σαλάτα "coleslaw" και πικάντικη σάλτσα γιουρτιού

Για 4 μερίδες
FiveStar: 
Δεν υπάρχουν ψήφοι

ΥΛΙΚΑ

Για πιάτο

4 ψωμάκια για burger, κομμένα στη μέση και φρυγανισμένα
850 γρ. κοτόπουλο στήθος πανέ
240 γρ. σαλάτα coleslaw
430 γρ. σάλτσα γιαούρτι chili garlic

Για το κοτόπουλο στήθος πανέ (για 850γρ.)

700 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε φέτες πάχους 1 εκ. και βάρους περίπου 60 γρ.
110 γρ. πάνκο (ή τριμμένο ψωμί του τόστ)
110 γρ. δημητριακά corn flakes
200 γρ. ασπράδια αυγού
110 γρ. αλεύρι

Για τη σαλάτα coleslaw (για 240 γρ.)

100 γρ. λάχανο άσπρο, κομμένο
50 γρ.  λάχανο κόκκινο κομμένο
20 γρ. πιπεριές κόκκινες κομμένες
15 γρ. μαγιονέζα
15 γρ. γιαούρτι
5 γρ. μουστάρδα με κόκκους
5 γρ. ξύδι λευκού κρασιού
10 γρ. μέλι

Σάλτσα γιαούρτι chilli garlic (για 430 γρ.)

300 γρ. γιαούρτι
30 γρ. chilli garlic sauce
15 γρ. sweet chilli sauce
90 γρ. αγγούρι τουρσί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για πιάτο

Στο κάτω μέρος του ψωμιού βάζουμε τη μισή σάλτσα γιαουρτιού και καλύπτουμε με τη σαλάτα λάχανο. Συνεχίζουμε με το κοτόπουλο πανέ, την υπόλοιπη σάλτσα γιαουρτιού και σκεπάζουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού. Φυσικά, εφόσον θέλουμε προσθέτουμε και ό,τι άλλο υλικό μας αρέσει.

Για το κοτόπουλο στήθος πανέ (για 850γρ.)

Αλατίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και από τις δυο πλευρές και περνάμε κάθε κομμάτι  με προσοχή  αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντάς το μετά για να φύγει η περίσσια ποσότητα. Έπειτα το βυθίζουμε στο αυγό, αφήνοντας και πάλι την περίσσια ποσότητα να στραγγίξει και, τέλος, το γυρνάμε στο μείγμα του πάνκο, φροντίζοντας να καλυφτούν πολύ καλά και οι δύο πλευρές του. Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες πριν τα τηγανίσουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο, ώστε μόλις προσθέσουμε το κοτόπουλο, το λάδι να το καλύπτει μέχρι τη μέση περίπου. Τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν κρούστα και από τις 2 πλευρές. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.

Για τη σαλάτα coleslaw (για 240 γρ.)

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ και αφήνουμε για 1-2 ώρες να μαριναριστούν.

Σάλτσα γιαούρτι chilli garlic (για 430 γρ.)

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ.

Για πιάτο

4 ψωμάκια για burger, κομμένα στη μέση και φρυγανισμένα
850 γρ. κοτόπουλο στήθος πανέ
240 γρ. σαλάτα coleslaw
430 γρ. σάλτσα γιαούρτι chili garlic

Για το κοτόπουλο στήθος πανέ (για 850γρ.)

700 γρ. κοτόπουλο στήθος, κομμένο σε φέτες πάχους 1 εκ. και βάρους περίπου 60 γρ.
110 γρ. πάνκο (ή τριμμένο ψωμί του τόστ)
110 γρ. δημητριακά corn flakes
200 γρ. ασπράδια αυγού
110 γρ. αλεύρι

Για τη σαλάτα coleslaw (για 240 γρ.)

100 γρ. λάχανο άσπρο, κομμένο
50 γρ.  λάχανο κόκκινο κομμένο
20 γρ. πιπεριές κόκκινες κομμένες
15 γρ. μαγιονέζα
15 γρ. γιαούρτι
5 γρ. μουστάρδα με κόκκους
5 γρ. ξύδι λευκού κρασιού
10 γρ. μέλι

Σάλτσα γιαούρτι chilli garlic (για 430 γρ.)

300 γρ. γιαούρτι
30 γρ. chilli garlic sauce
15 γρ. sweet chilli sauce
90 γρ. αγγούρι τουρσί

Για πιάτο

Στο κάτω μέρος του ψωμιού βάζουμε τη μισή σάλτσα γιαουρτιού και καλύπτουμε με τη σαλάτα λάχανο. Συνεχίζουμε με το κοτόπουλο πανέ, την υπόλοιπη σάλτσα γιαουρτιού και σκεπάζουμε με το πάνω μέρος του ψωμιού. Φυσικά, εφόσον θέλουμε προσθέτουμε και ό,τι άλλο υλικό μας αρέσει.

Για το κοτόπουλο στήθος πανέ (για 850γρ.)

Αλατίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου και από τις δυο πλευρές και περνάμε κάθε κομμάτι  με προσοχή  αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντάς το μετά για να φύγει η περίσσια ποσότητα. Έπειτα το βυθίζουμε στο αυγό, αφήνοντας και πάλι την περίσσια ποσότητα να στραγγίξει και, τέλος, το γυρνάμε στο μείγμα του πάνκο, φροντίζοντας να καλυφτούν πολύ καλά και οι δύο πλευρές του. Τοποθετούμε τα κομμάτια του κοτόπουλου στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες πριν τα τηγανίσουμε. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε τόσο ηλιέλαιο, ώστε μόλις προσθέσουμε το κοτόπουλο, το λάδι να το καλύπτει μέχρι τη μέση περίπου. Τηγανίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, μέχρι να πάρουν ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνουν κρούστα και από τις 2 πλευρές. Αποσύρουμε και στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και αλατίζουμε.

Για τη σαλάτα coleslaw (για 240 γρ.)

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ και αφήνουμε για 1-2 ώρες να μαριναριστούν.

Σάλτσα γιαούρτι chilli garlic (για 430 γρ.)

Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπόλ.

YL Gift Card

Κάντε ένα πρωτότυπο δώρο και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα μοναδικές εμπειρίες στο The Seminar Project και στο Ψωμί & Αλάτι.
ΜΑΘΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχόλια

Μείνετε Ενημερωμένοι

Εγγραφείτε στο newsletter για να είστε πάντα ενημερωμένοι για ό,τι καινούργιο ετοιμάζουμε.
ΕΓΓΡΑΦΗ
Espa Banner